Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αρμένιοι Θεσσαλονίκη: «Δεν θέλαμε να σκοτώσουμε… Φταίει η κακιά στιγμή»
ΕΛΛΑΔΑ

Αρμένιοι Θεσσαλονίκη: «Δεν θέλαμε να σκοτώσουμε… Φταίει η κακιά στιγμή»

Αρμένιοι Θεσσαλονίκη: Κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο - Την Τρίτη η απολογία τους

Στην κακιά στιγμή αποδίδουν τον θανάσιμο τραυματισμό του 52χρονου τα δύο αδέλφια από την Αρμενία που τον ξυλοκόπησαν το πρωί του Σαββάτου, έξω από το γραφείο τελετών που διατηρούσε το θύμα, στην περιοχή της Νεάπολης στη Θεσσαλονίκη. Τα δύο αδέλφια, ηλικίας 40 και 42 ετών, που σήμερα το πρωί πέρασαν το κατώφλι του εισαγγελέα, υποστήριξαν πως δεν είχαν πρόθεση να σκοτώσουν τον 52χρονο. Επιπλέον, ισχυρίζονται ότι όλα ξεκίνησαν όταν κλώτσησαν ένα πλαστικό πιατάκι με υπολείμματα φαγητού που είχε τοποθετήσει το θύμα και άρχισαν να εκτοξεύονται βρισιές και από τις δύο πλευρές. Στα δύο αδέρφια ασκήθηκε  ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη. Μέχρι τότε παραμένουν υπό κράτηση.

Τι ανέφερε ο δικηγόρος τους

Όπως ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο αδελφών από την Αρμενία, Παρασκευάς Σπυράτος, “βρισκόμαστε μπροστά σε μία τραγική ιστορία. Πρωτίστως για τον άτυχο θανόντα. Θέλω κι εγώ προσωπικά ως δικηγόρος των κατηγορουμένων αλλά και για λογαριασμό τους να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια. Είναι και οι ίδιοι συντετριμμένοι για αυτό που έγινε και, όπως μου μετέφεραν, κυριολεκτικά δεν έκλεισαν μάτι όλο το βράδυ. Οι ίδιοι είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Θέλω να πω όμως ότι σε σχέση με το περιστατικό δηλώνουν ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν είχαν πρόθεση να αφαιρέσουν μία ανθρώπινη ζωή. Υπήρξε μία συμπλοκή για ασήμαντη αιτία, η οποία διήρκησε μόλις ένα με τρία λεπτά. Όταν τελείωσε αυτή η «επιπόλαια» συμπλοκή μεταξύ τους, ο θανών ήταν όρθιος. Με βάση και τις μαρτυρικές καταθέσεις ήταν όρθιος και είχε την ικανότητα να επικοινωνεί. Ήταν γενικότερα σε καλή κατάσταση”.

”Ήταν αυτό που λέμε η κακιά στιγμή”

“Οι κατηγορούμενοι έφυγαν απο το σημείο και μετά απο περίπου μισή ώρα ειδοποιήθηκαν ότι επήλθε ο θάνατος του άτυχου συνανθρώπου μας. Περιμένουμε με μείζον ενδιαφέρον όλοι μας να δούμε το πόρισμα της αρμοδίου ιατροδικαστή. Αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί η νεκροψία-νεκροτομή για να δούμε ποιό ακριβώς ήταν το αίτιο το οποίο οδήγησε στο να χαθεί αυτός ο άνθρωπος. Δεν μπορούμε τώρα να κάνουμε εικασίες ως προς αυτό.

Διορίσαμε και εμείς τεχνικό σύμβουλο που να παρίσταται στη διαδικασία και περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε ποιο θα είναι το πόρισμα. Σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε πρόθεση να αφαιρεθεί μία ζωή. Είμαι βέβαιος πως απο την ιατροδικαστική εξέταση θα προκύψει ότι δεν υπήρχαν τέτοιου είδους ευρήματα είτε στο σώμα του θανόντα, είτε στο σώμα των κατηγορουμένων που να δικαιολογούν την κατάσταση ενός περιστατικού που θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει στον θάνατο. Δεν αναπτύσσεται κανένα ιστορικό προηγούμενων διαφορών, δεν υπάρχει τέτοιο υπόβαθρο διαφοράς. Ήταν αυτό που λέμε η κακιά στιγμή”, σημείωσε.

Όπως υποστήριξε ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο αδελφών, “ολο αυτό ξεκίνησε επειδή στο σημείο υπήρχε ένα πλαστικό πιάτο με αποφάγια στο οποίο οι ίδιοι σκόνταψαν, το κλώτσησαν και απο εκεί ξεκίνησαν να λογοφέρνουν και να ανταλλάσσουν μεταξύ τους ύβρεις. Ας έχουμε μία επιφύλαξη γιατί αν ο ιατροδικαστής καταλήξει ότι υπήρχε μία αρνητική προδιάθεση του παθόντα, η οποία οδήγησε στον θάνατο, τότε καταλαβαίνετε πόσο τραγική είναι η μοίρα και αυτών των ανθρώπων που σήμερα κρατούνται. Πρόκειται για ανθρώπους που έχουν καθαρό ποινικό μητρώο. Ο ένας εκ των δύο είναι οικογενειάρχης με δύο παιδιά. Πλαισιώνονται απο μία οικογένεια αξιοπρεπέστατη, μια οικογένεια της διπλανής πόρτας. Είδα ανθρώπους συντετριμμένους, ειλικρινώς μετανιωμένους”, υπογράμμισε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις