Όλα έτοιμα για το debate των πολιτικών αρχηγών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλα έτοιμα για το debate των πολιτικών αρχηγών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Άρση Γιαννέλου

Η τηλεμαχία θα μεταδοθεί απευθείας από το ΕΡΤNEWS, την ΕΡΤ1 και την ΕΡΤ3 με διερμηνεία και στη νοηματική για άτομα με προβλήματα ακοής.

10.05.2023 | 16:19

Αντίστροφη μέτρηση για το debate των πολιτικών αρχηγών, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ. Πολλοί προεξοφλούν ένα βαρετό debate εξαιτίας των δεσμεύσεων που έχουν οι δημοσιογράφοι ως προς τις ερωτήσεις κάτι το οποίο μένει να το δούμε. Οι δημοσιογράφοι θα είναι στις θέσεις τους πολύ νωρίτερα προκειμένου να συντονιστούν με τον Γιώργο Κουβαρά , συντονιστή του debate, για να καθορίσουν τη σειρά των ερωτήσεων.

Η τηλεμαχία θα μεταδοθεί απευθείας από το ΕΡΤNEWS, την ΕΡΤ1 και την ΕΡΤ3 με διερμηνεία και στη νοηματική για άτομα με προβλήματα ακοής.

γράφει η Άρση Γιαννέλου, δημοσιογράφος

Χρονοδιάγραμμα και θεματικές ενότητες

Οι έξι δημοσιογράφοι θα απευθύνουν τις ερωτήσεις τους στους 6 πολιτικούς αρχηγούς, πάνω σε έξι θεματικές ενότητες:

1) Οικονομία, Ανάπτυξη, Απασχόληση,

2) Εξωτερική πολιτική και Άμυνα,

3) Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια,

4) Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος και

5) Περιβάλλον και Ενέργεια.

6) Νέα Γενιά

Κάθε ερώτηση θα έχει διάρκεια 30 δευτερόλεπτα και η απάντηση 1,5 λεπτό, με follow up ερώτηση 15 δευτερολέπτων από τον δημοσιογράφο και απάντηση 45 δευτερόλεπτα από κάθε πολιτικό αρχηγό. Η Σία Κοσιώνη κληρώθηκε ως η πρώτη δημοσιογράφος που θα απευθύνει ερώτηση ενώ ο κύκλος των θεματικών θα κλείσει με ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα. Θα ακολουθήσει ελεύθερη τοποθέτηση από κάθε πολιτικό αρχηγό.

«Στρατός» τηλεοπτικής κάλυψης

Το πολυαναμενόμενο debate των πολιτικών αρχηγών θα καλύψουν 26 τηλεοπτικές κάμερες που θα βρίσκονται έξω και μέσα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και ένα drone. Επιπλέον 9 κάμερες και ένα drone θα βρίσκονται στο βαν έξω από την είσοδο του Ραδιομεγάρου για τις προσελεύσεις των πολιτικών και των επιτελείων τους.

Κάθε πολιτικό αρχηγό θα συνοδεύει μια κάμερα μέχρι να μπει στο στούντιο και ακόμα δύο θα καταγράφουν τα πιο σημαντικά στιγμιότυπα βραδιάς. Δεκάδες δημοσιογράφοι , φωτορεπόρτερ και συνεργεία από όλα τα μέσα θα βρίκσονται επί ποδός όπου για την εξυπηρέτηση τους έχει διαμορφωθεί ένα σύγχρονο, πλήρως τεχνολογικά εξοπλισμένο Press Center.

Exit mobile version