Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Θανάτωση σκύλων Λονδίνο: Σκηνές σοκ, γιατί οι αστυνομικοί τα πυροβόλησαν
ΚΟΣΜΟΣ

Θανάτωση σκύλων Λονδίνο: Σκηνές σοκ, γιατί οι αστυνομικοί τα πυροβόλησαν

Θανάτωση σκύλων Λονδίνο: Η Αστυνομία δήλωσε ότι αναγκάστηκε να δράσει γρήγορα

Η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου αναγκάστηκε να θανατώσει δύο σκυλιά και να ακινητοποιήσει με ηλεκτροσόκ τον ιδιοκτήτη τους, μετά από άγρια επίθεσή τους σε μια γυναίκα. Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τρομοκρατημένους μάρτυρες δείχνουν μια ομάδα αστυνομικών να ακολουθεί έναν άνδρα με δύο δεμένα σκυλιά που γαβγίζουν, στο ανατολικό Λονδίνο. Οι αστυνομικοί φαίνονται να έχουν έντονο καβγά με τον άνδρα, καθώς αυτός συνέχιζε να κρατάει τα σκυλιά του και να προσπαθεί να τα ηρεμήσει. Η κατάσταση κλιμακώθηκε γρήγορα με ένα από τα μαύρα σκυλιά να πυροβολείται, ενώ ο ιδιοκτήτης του που ούρλιαζε δέχτηκε ηλεκτροσόκ και καθηλώθηκε στο έδαφος.

Ο δεύτερος σκύλος πυροβολήθηκε στη συνέχεια, ενώ ουρλιάζοντες μάρτυρες κοίταζαν τη σκηνή από τα μπαλκόνια των γύρω πολυκατοικιών. Η αστυνομία του Λονδίνου υπερασπίστηκε τις ενέργειές της εξηγώντας ότι οι αστυνομικοί είχαν «καθήκον να δράσουν όπου ήταν απαραίτητο πριν προκληθεί περαιτέρω τραυματισμός».

Στην περιοχή ξέσπασε σάλος, ενώ ένοικοι από τα μπαλκόνια ούρλιαζαν έξαλλοι για τα νεκρά σκυλιά. Η Αστυνομία δήλωσε ότι αναγκάστηκε να δράσει γρήγορα επειδή «η επιθετική συμπεριφορά δύο σκύλων προκαλούσε σημαντική ανησυχία». Οι αστυνομικοί είχαν κληθεί στο σημείο μετά από αναφορές για επίθεση που δέχτηκε μια γυναίκα από σκύλο. «Ήταν τόσο σοκαριστικό. Δεν συνειδητοποίησα ότι επρόκειτο για κανονικό όπλο μέχρι που τα σκυλιά ήταν εντελώς πεσμένα στο έδαφος. Τους έβγαινε αίμα» είπε μία αυτόπτης μάρτυρας.

Σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία ανέφερε,

«Η αστυνομία έλαβε κλήση λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στις 7 Μαΐου για μια γυναίκα που δέχθηκε επίθεση από σκύλο. Οι αστυνομικοί παρευρέθηκαν στην τοποθεσία όπου η επιθετική συμπεριφορά δύο σκύλων προκαλούσε σημαντική ανησυχία και αποτελούσε σημαντική απειλή για αυτούς. Ένας άνδρας συνελήφθη σε σχέση με το περιστατικό για επικίνδυνα ανεξέλεγκτο σκύλο και αδικήματα επίθεσης. Τέθηκε υπό αστυνομική κράτηση. Η αστυνομία χρησιμοποίησε ένα όπλο Taser».

Η ανακοίνωση συνεχίζει: «Κανένα άτομο δεν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Και τα δύο σκυλιά εξουδετερώθηκαν από την αστυνομία στο σημείο. Αυτή δεν είναι ποτέ μια εύκολη απόφαση για οποιονδήποτε αστυνομικό, αλλά η αστυνομία έχει καθήκον να ενεργεί όπου είναι απαραίτητο πριν προκληθεί περαιτέρω τραυματισμός. Η Διεύθυνση Επαγγελματικών Προτύπων θα επανεξετάσει τις συνθήκες του περιστατικού», κατέληξε η ανακοίνωση.

Η στιγμή της θανάτωσης των δύο σκύλων- Σκληρές εικόνες

https://twitter.com/missdemenor/status/1655342133744738304?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1655342133744738304%7Ctwgr%5E9898938ad2a3fcaa107ac623bfe5116a61381550%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Foembed%3Furl%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2Fmissdemenor2Fstatus2F1655342133744738304provider%3Dtwitter

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις