Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Μια τεράστια συναυλιακή αίθουσα πιάνου η Αθήνα
ΕΛΛΑΔΑ

Μια τεράστια συναυλιακή αίθουσα πιάνου η Αθήνα

Το ανοιξιάτικο τριήμερο 12, 13 και 14 Μαΐου όλη η Αθήνα θα ζει στους ρυθμούς του Athens city festival με δωρεάν πρόσβαση για όλους.

Το Piano City Athens είναι γεγονός και έρχεται να πλημμυρίσει ολόκληρη την Αθήνα σε απροσδόκητα μέρη. Πιάνα θα μεταμορφώσουν την Αθήνα σε μια τεράστια συναυλιακή αίθουσα με κονσέρτα jazz, rock, ethnic και κλασικής μουσικής.  Πιάνα σε πάρκα και πλατείες, σε νοσοκομεία, στην Ακρόπολη, στον Εθνικό Κήπο, σε πρεσβείες και ωδεία, σε μια αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου, στο μετρό, σε σταθμό τραίνου, σε μία τράπεζα ή σε ένα σχολείο, σε ένα ξενοδοχείο, ένα θέατρο ή απλά στη μέση του δρόμου.

γράφει η Άρση Γιαννέλου, δημοσιογράφος

Κονσέρτα πιάνου σε απροσδόκητα μέρη στην Αθήνα

Το ανοιξιάτικο τριήμερο 12, 13 και 14 Μαΐου όλη η Αθήνα θα ζει στους ρυθμούς του Athens city festival με δωρεάν πρόσβαση για όλους. Έχοντας εμπνεύσει χιλιάδες ανθρώπους σε Βερολίνο, Νέα Υόρκη, Μιλάνο και άλλες μητροπόλεις, το Piano City φτάνει τώρα και στην πόλη μας. Στο Piano City Athens η μουσική συναντά το κοινό σε πλατείες, σπίτια ανθρώπων και σε αντισυμβατικούς χώρους φέρνοντας κοντά ανθρώπους όλων των ηλικιών και ενδιαφερόντων, μέσω της μουσικής σε πολύ προσωπικό επίπεδο. Οι ήχοι του πιάνου διαχέονται και μεταβάλλουν ολόκληρο το αστικό τοπίο.

70 House concerts

Βιρτουόζοι του πιάνου και ερασιτέχνες θα ανοίξουν τα σπίτια και τις καρδιές τους στο ευρύ κοινό. Θα επιδείξουν τη δεξιοτεχνία και το ταλέντο τους δίνοντας μικρές συναυλίες πιάνου στα σπίτια τους με κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο

Εμπνευστής του Piano City ο Andreas Kern

Εμπνευστής του Piano City είναι ο Andreas Kern. Την ώρα του δειλινού, ο πιανίστας Andreas Kern θα δώσει ένα μοναδικό κοντσέρτο με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, το Σάββατο 13 Μαΐου στις 19.00 στον εμβληματικό χώρο του Φάρου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.  Ο βιρτουόζος πιανίστας ξενίκησε το Piano City Berlin Festival 2010, το οποίο παρουσίασε περισσότερες από 100 παραστάσεις πιάνου που πραγματοποιήθηκαν στο Βερολίνο μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο. Είναι σολίστ και μουσικός δωματίου με μεγάλη εμπειρία σε Ευρώπη, Καναδά, Χονγκ Κονγκ, Κίνα, Ιαπωνία, Ινδία και Νότια Αφρική. Στόχος του να παρουσιάσει την κλασική μουσική με ασυνήθιστους τρόπους γι αυτό και έχει αναπτύξει έργα και μορφές συναυλιών που συχνά περιλαμβάνουν ανορθόδοξους χώρους ή όπου οι μουσικοί συνεργάζονται με καλλιτέχνες σε άλλους τομείς, όπως το θέατρο και ο χορός. Ο Andreas Kern δημιούργησε επίσης το αναγνωρισμένο από τους κριτικούς “arte lounge” για το γαλλογερμανικό τηλεοπτικό κανάλι Arte.

Ένα τριήμερο φεστιβάλ γεμάτο έμπνευση και μελωδίες

Το Piano City Athens υλοποιείται υπό την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής. Με την Υποστήριξη του ΟΠΑΝΔΑ. Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και του Υπουργείου Τουρισμού. Στα πλαίσια του Athens city festival τα πιάνα είναι μια ευγενική χορηγία του Μουσικού οίκου Σπύρος Νάκας. Διεύθυνση παραγωγής: Robin4arts. Καλλιτεχνική διεύθυνση: Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Όλο το πρόγραμμα και οι μουσικές διαδρομές:

https://www.pianocityathens.gr/programma

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις