Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αντίστροφη μέτρηση για το debate των πολιτικών αρχηγών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντίστροφη μέτρηση για το debate των πολιτικών αρχηγών

Αντώνης Σρόιτερ, Γιώργος Παπαδάκης, Ράνια Τζίμα, Παναγιώτης Στάθης, Σία Κοσιώνη και Μάρα Ζαχαρέα είναι οι δημοσιογράφοι από τους έξι τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας που θα υποβάλλουν τις ερωτήσεις στους πολιτικούς αρχηγούς.

Το Ραδιομέγαρο επισκέφθηκαν νωρίς το μεσημέρι οι δημοσιογράφοι που θα μετέχουν στο debate των πολιτικών αρχηγών την ερχόμενη Τετάρτη 10 Μαΐου, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες της τηλεμαχίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο νέο υπερσύγχρονο στούντιο της ΕΡΤ. Αντώνης Σρόιτερ, Γιώργος Παπαδάκης, Ράνια Τζίμα, Παναγιώτης Στάθης, Σία Κοσιώνη και Μάρα Ζαχαρέα είναι οι δημοσιογράφοι από τους έξι τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας που θα υποβάλλουν τις ερωτήσεις στους πολιτικούς αρχηγούς. Οι έξι δημοσιογράφοι ζήτησαν με επιστολή τους προς την διακομματική επιτροπή να αντικατασταθεί η ελεύθερη τοποθέτηση των πολιτικών μετά τον κύκλο των πέντε ερωτήσεων που θα τους τεθούν, από μια έκτη ελεύθερη ερώτηση των δημοσιογράφων. «Η μορφή που θα έχει το ντιμπέιτ είναι αποφασισμένη δυστυχώς όχι από τους δημοσιογράφους. Ειλικρινά θεωρώ βαρετό να ξανακάνουμε αυτή τη συζήτηση. Ωστόσο πάντα τα debate έχουν το ενδιαφέρον τους λόγω της ατμόσφαιράς τους και τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε», ανέφερε η κεντρική παρουσιάστρια του ΣΚΑΙ, Σία Κοσιώνη. «Εμείς είμαστε εδώ για να κάνουμε ερωτήσεις και τίποτα άλλο. Οι πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν την ευκαιρία στο τέλος της διαδικασίας να τοποθετηθούν για ό,τι θέλουν» δήλωσε ο Αντώνης Σρόιτερ που θα εκπροσωπήσει τον Alpha.

γράφει η Άρση Γιαννέλου, δημοσιογράφος

Η κεντρική παρουσιάστρια του Star, Μάρα Ζαχαρέα δήλωσε «δυστυχώς ούτε αυτή τη φορά οργανώθηκε η συζήτηση με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει πραγματικό ενδιαφέρον για τον τηλεθεατή – αυτή είναι τουλάχιστον η δική μου οπτική – αλλά θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε μέσα στο πλαίσιο που έχει τεθεί». Ο κεντρικός παρουσιαστής ειδήσεων της ΕΡΤ, Γιώργος Κουβαράς, θα συντονίσει την αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών, κατόπιν συμφωνίας των κομμάτων.

Η ατζέντα των θεμάτων που θα τεθούν

Η τηλεμαχία θα διαρκέσει τρεις ώρες και η θεματολογία της θα χωρίζεται σε 5 ενότητες:

  • Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση
  • Εξωτερική Πολιτική – Άμυνα
  • Κράτος – Θεσμοί – Διαφάνεια
  • Υγεία – Παιδεία – Κοινωνικό Κράτος
  • Περιβάλλον – Ενέργεια

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι αρχηγοί των κομμάτων θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε μία σύντομη καταληκτική τοποθέτηση.

Ερμής, ο πρώτος εικονικός παρουσιαστής με τεχνητή νοημοσύνη στην Ελλάδα

Με αφορμή το debate έγινε και η πρώτη εμφάνιση του Ερμή. Πρόκειται για τον εικονικό παρουσιαστή με τεχνητή νοημοσύνη ο οποίος ανέλαβε να παρουσιάσει ορισμένα στοιχεία για την ΕΡΤ και το ERTNEWS στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο ραδιομέγαρο. «Εγώ το μόνο που ζήτησα ήταν να κάνω έναν πιλότο εκπομπής, «χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω την ικανότητα των στελεχών της ΕΡΤ», είπε μεταξύ άλλων, απολογούμενος ο Ερμής ενώ ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο υπερσύγχρονο στούντιο 4 της ΕΡΤ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις