Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 0 – 0: Η Ένωση διαμαρτύρεται για την διαιτησία
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 0 – 0: Η Ένωση διαμαρτύρεται για την διαιτησία

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0 - 0: Η ΑΕΚ διαμαρτύρεται επειδή στη φάση του 11' όπου τραυματίστηκε ο Ρότα, ο ρέφερι Αρτούρ Σοάρες Ντιάζ δεν έδωσε καν φάουλ

Για τη φάση του 11′ όπου ο Ρότα τραυματίστηκε και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο διαμαρτύρεται η ΑΕΚ, καθώς σχολίασε πως ο ρέφερι Αρτούρ Σοάρες Ντιάζ που διεύθυνε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (0-0), δεν έδειξε καν φάουλ κατά του Μπερνάρ. «Η ΑΕΚ ήταν απόλυτη κυρίαρχος στη Λεωφόρο, έχασε τεράστιες ευκαιρίες (με κορυφαίες τα δύο δοκάρια του Τσούμπερ) όμως ο Παναθηναϊκός είχε μαζί του, εκτός από την καλή του τύχη, και τον… elite Πορτογάλο διαιτητή που στο 11′ δεν έδωσε ούτε φάουλ όταν ο Μπερνάρ έστειλε στο νοσοκομείο τον Ρότα με χτύπημα στο κεφάλι και ταυτόχρονο τον πάτησε στον αστράγαλο! ‘Σιγή ασυρμάτου’ στη συγκεκριμένη φάση και από τον Πορτογάλο VAR!», έγραψε χαρακτηριστικά στα social media.

Μάλιστα η ΑΕΚ στη συνέχεια με θέση της, υπογράμμισε εκ νέου ότι χαρίστηκε κόκκινη κάρτα στον Μπερνάρ, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Εδώ μιλάμε για μια φάση που δεν εξετάστηκε καν από το VAR και δεν δόθηκε καν φάουλ ενώ το χτύπημα από τον Μπερνάρ είναι εσκεμμένο ξεκάθαρα έχοντας δει την κίνηση του Ρότα και γνωρίζοντας που βάζει το χέρι του. Συν ότι υπάρχει το μαρκάρισμα με το πόδι, για να μην τρελαθούμε τελείως. Χαρίστηκε κόκκινη ξεκάθαρη».

αεκ

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 0-0: Παρέμειναν συγκάτοικοι στην κορυφή!

Ισόπαλο 0-0 ολοκληρώθηκε το απόλυτο ντέρμπι της Super League 2022/23 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Έτσι, τρεις αγώνες πριν από το τέλος των play off, οι δύο ομάδες είναι μαζί στην κορυφή, με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία.

Με τη συμπλήρωση δύο λεπτών αγώνα η ΑΕΚ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Σε φάση που ξεκίνησε από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ του Γκαρσία (ωστόσο ο βοηθός δεν υπέδειξε κάτι) δημιουργήθηκε σύγχυση στην περιοχή του Παναθηναϊκού, λάθος απομάκρυνση του Χουάνκαρ και μια έξυπνη κεφαλιά του Τσούμπερ, στο δεξί δοκάρι του Μπρινιόλι. Αμέσως μετά κι ενώ η ΑΕΚ έμοιαζε να κυριαρχεί, ήρθε αντιμέτωπη με ένα μεγάλο πρόβλημα.

Τραυματισμός Ρότα

Ο Ρότα τραυματίστηκε σε σύγκρουση με τον Μπέρναρντ και αποχώρησε από το ματς, ενώ ο έτερος δεξιός μπακ της ΑΕΚ (Σιντιμπέ) ήταν εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού. Ο Αλμέιδα έριξε στο ματς τον Πινέδα για να καλύψει τη δεξιά πτέρυγα μαζί με τον Ελίασον. Στο διάστημα εκείνο ο Παναθηναϊκός κυκλοφόρησε καλύτερα τη μπάλα, έδειξε διαθέσεις να κυριαρχήσει, όμως όλα αυτά διήρκεσαν μέχρι να ξαναβρεί η ΑΕΚ τα «πατήματά» της μετά την αναγκαστική αλλαγή του Ρότα. Μετά το 30΄ οι φιλοξενούμενοι άρχισαν πάλι να απειλούν με ασφυκτικό pressing και να αναγκάζουν σε λάθη τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς. Σε ένα από αυτά η μπάλα έφτασε στον Τσούμπερ, ο οποίος από πολύ δύσκολη θέση έστειλε ξανά τη μπάλα (στο ίδιο!) δοκάρι στο 35΄ και στη συνέχεια ο Ελίασον προσπάθησε να σκοράρει, αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και εξουδετέρωσε ο Μπρινιόλι.

Κι ενώ ο Παναθηναϊκός όδευε προς ένα εντελώς «παθητικό» πρώτο ημίχρονο, «άγγιξε» το 1-0 στο 44΄. Από φάουλ του Μπέρναρντ, ο Σπόραρ βρέθηκε μόνος στη μικρή περιοχή, αλλά η εξ επαφής κεφαλιά του πήγε πάνω στον Αθανασιάδη που είχε σωστή τοποθέτηση. Πολύ μεγάλη χαμένη ευκαιρία για έναν φορ της κλάσης του Σλοβένου.

Το δεύτερο 45λεπτο

Στο δεύτερο 45λεπτο η ΑΕΚ εξακολούθησε να είναι πιο απειλητική. Μπορεί να μην έχασε την κλασική ευκαιρία όπως οι δύο του Τσούμπερ, αλλά μέχρι το 65΄ έφτασε 2-3 φορές πολύ κοντά στην εστία του Μπρινιόλι. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός περιορίστηκε, οι παίκτες του έχαναν εύκολα τη μπάλα και δεν μπορούσαν να βρουν αντίδοτο στον εκπληκτικό Στίβεν Τσούμπερ και τον Λιβάι Γκαρσία. Ο Γιοβάνοβιτς προσπαθούσε με συνεχείς αλλαγές να διαφοροποιήσει τα δεδομένα, τη στιγμή που η ΑΕΚ δεν έδειχνε να πτοείται ούτε από την κόπωση, ούτε από τις ατυχίες με απώλειες βασικών παικτών.

Πάντως οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν μετά το 70΄ και προσπάθησαν να απειλήσουν, με τον Ιωαννίδη να δίνει πολύ μεγαλύτερη ενέργεια στην επίθεση σε σχέση με τον Σπόραρ, αλλά και τον Κλεϊνχέισλερ να είναι θετικός. Έτσι, κατάφεραν να αποφύγουν μία ήττα και να παραμείνουν σε θέση ισχύος και η επόμενη αγωνιστική πιθανότατα θα κρίνει τα πάντα: ΑΕΚ-Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, μόλις σε τρία 24ωρα (Τετάρτη, 3 Μαΐου).

Διαιτητής: Αρτούρ Σοάρες Ντίας (Πορτογαλία)

Κίτρινες: Μάγκνουσον, Κουρμπέλης – Μουκουντί, Γιόνσον, Βίντα, Μάνταλος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς)

Μπρινιόλι, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Κουρμπέλης (89΄ Βέρμπιτς), Τσέριν (46΄ Μαντσίνι), Παλάσιος (72΄ Τσοκάι), Μπερνάρντ (59΄ Κλεϊνχέισλερ), Σπόραρ (59΄ Ιωαννίδης).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα)

Αθανασιάδης, Μουκουντί, Βίντα, Ρότα (10΄ λ. τρ. Πινέδα), Χατζισαφί, Γιόνσον (69΄ Σιμάνσκι), Γαλανόπουλος (75΄ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (75΄ Άμραμπατ), Ελίασον (75΄ Φερνάντες), Τσούμπερ, Γκαρσία.

* Πριν από τον αγώνα η ΑΕΚ ενημέρωσε ότι κάποιοι παίκτες της προσβλήθηκαν από ίωση. Έτσι, στον πάγκο έμειναν ο Σιμάνσκι (ο οποίος είχε ξεκουραστεί στο ματς με τον ΠΑΟΚ για να είναι έτοιμος) και ο Πινέδα, ενώ χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό ως βασικός ο Γαλανόπουλος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις