Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αστυνομικός έσωσε παππού και εγγονή στις Σέρρες: Μια συγκλονιστική μαρτυρία
ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικός έσωσε παππού και εγγονή στις Σέρρες: Μια συγκλονιστική μαρτυρία

Αστυνομικός έσωσε παππού και εγγονή στις Σέρρες: Παρελήφθησαν από την οικογένειά τους και είναι καλά στην υγεία τους

Σωτήρια αποδείχθηκε η επέμβαση αστυνομικών για έναν 69χρονο και την τρίχρονη εγγονή του, που είχαν παρασυρθεί με μοτοποδήλατο από χείμαρρο, στις Σέρρες, με κίνδυνο να πνιγούν. Οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Σερρών πραγματοποιούσαν περιπολία στην περιοχή το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν αντιλήφθηκαν το περιστατικό και κινήθηκαν άμεσα προς το σημείο. Χωρίς να χάσει χρόνο, ο ένας απ’ αυτούς βούτηξε στα νερά του χειμάρρου, διασώζοντας πρώτα την ανήλικη και εν συνεχεία τον παππού της, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Ξαφνικά ακούσαμε κραυγές, κάποιος να φωνάζει “βοήθεια, βοήθεια”. Σταμάτησα τη μηχανή, κατέβηκα και παρατήρησα μέσα στο ποτάμι να υπάρχει ένας ηλικιωμένος κύριος και να προσπαθεί μαζί με το μικρό του κοριτσάκι να κρατηθούν στην επιφάνεια γιατί ήταν πολύ βαθύ το νερό. Χωρίς να σκεφτώ τίποτα, κατευθείαν, άφησα τη μηχανή, πήρα φόρα και βούτηξα μέσα» είπε ο αστυνομικός μιλώντας στον Alpha.

«Προσπάθησα σε πρώτη φάση να βγάλω το μωρό, που έκλαιγε εκείνη την ώρα πάρα πολύ, ήταν σε κατάσταση σοκ. Κατάφερα, το τράβηξα από την κουκούλα, το έβγαλα το πήγα σε έναν συνάδελφο και κατευθείαν ξαναγύρισα για να προσπαθήσω να βγάλω και τον παππού». Παππούς και εγγονή παρελήφθησαν από τους οικείους τους και είναι καλά στην υγεία τους. «Πέρασα από εκεί και βούλιαξε το μηχανάκι από τη λάσπη. Πήγα να κατέβω και με τράβηξε και πήγα πιο βαθιά στο νερό. Δεν μπορούσα να ανέβω πάνω και φώναζα “βοήθεια” στα παιδιά της Αστυνομίας, καλά που ήταν εκεί. Ευχαριστώ πάρα πολύ, να είναι καλά ο άνθρωπος» τόνισε από την πλευρά του ο παππούς της μικρής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις