Νέα επιστολή Γεωργούλη για την άρση της ασυλίας του

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα επιστολή Γεωργούλη για την άρση της ασυλίας του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Νέο αίτημα από τον Αλέξη Γεωργούλη για την επίσπευση της συζήτησης για την άρση της ασυλίας του.

26.04.2023 | 14:55

Μία ακόμα επιστολή για την επίσπευση των διαδικασιών για την άρση της ασυλίας του έστειλε ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης. Πρόκειται για την τρίτη επιστολή του Έλληνα ευρωβουλευτή, καθώς είχαν προηγηθεί άλλες δύο με αποδέκτη την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, προκειμένου να συνδράμει η ίδια στις διαδικασίες. Αυτή τη φορά ο Αλέξης Γεωργούλης απευθύνεται στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου θα συζητηθεί το αίτημα για την άρση της ασυλίας του.

Στην επιστολή ο ευρωβουλευτής τονίζει ότι δεν συντρέχουν λόγοι για την καθυστέρηση της συζήτησης. Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τρίτης ορίστηκε ως εισηγητής στην υπόθεση άρσης της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, ο Πολωνός ευρωβουλευτής Αντρέι Χαλίτσκι από το ΕΛΚ, με την σχετική συζήτηση να αναμένεται στα τέλη Μαΐου. Ειδικότερα, η αρμόδια επιτροπή πρόκειται να συνεδριάσει στις 30 Μαΐου, ωστόσο υπάρχει και μια έκτακτη συνεδρίαση στις 24 και 25 Μαΐου.

Στις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής

Παράλληλα, από τη Δευτέρα ο Αλέξης Γεωργούλης βρίσκεται στις Βρυξέλλες, επιστρέφοντας για πρώτη φορά μετά την αποκάλυψη των καταγγελιών σε βάρος του για βιασμό και ξυλοδαρμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Γεωργούλης θα συμμετέχει κανονικά στις ψηφοφορίες όχι ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, και επίσης έχει παραδώσει όλους τους φακέλους που διαχειριζόταν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ξανά στα θρανία από 29 Απριλίου – Οι ημερομηνίες για τη λήξη μαθημάτων, τις ενδοσχολικές και τις Πανελλαδικές εξετάσεις 26.04.2023 | 14:55
Συντονιστικό σχέδιο μάχης κατά των πυρκαγιών στην Κεντρική Μακεδονία – Διπλασιάζονται drones και εθελοντές, αυξάνονται τα κονδύλια πρόληψης 26.04.2023 | 14:55
Καθαρισμός οικοπέδων: Τι ισχύει, ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα 26.04.2023 | 14:55
Σε ισχύ η νέα πρόσκληση 1Γ/2025 του ΑΣΕΠ – Ξεκινά η διαδικασία κατάταξης υποψηφίων από τον γραπτό διαγωνισμό 26.04.2023 | 14:55
Ξεκινά το Market Place του Youth Pass – Επιπλέον εκπτώσεις και προνόμια για τους νέους 26.04.2023 | 14:55
Ζαχαράκη: 10.000 νέοι διορισμοί εκπαιδευτικών και ψηφιακή ενίσχυση ενόψει Πανελλαδικών 26.04.2023 | 14:55
Νέα ψηφιακή επιχορήγηση για ΜμΕ: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα vouchers 630€ – 1.600€ 26.04.2023 | 14:55
Τι να κάνετε αν σας κλέψουν το κινητό: Ο πλήρης οδηγός για προστασία δεδομένων και αριθμών 26.04.2023 | 14:55
Exit mobile version