Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Με κλεμμένο υπηρεσιακό πιστόλι, Ρομά άνοιξαν πυρ κατά αντίπαλης οικογένειας
ΕΛΛΑΔΑ

Με κλεμμένο υπηρεσιακό πιστόλι, Ρομά άνοιξαν πυρ κατά αντίπαλης οικογένειας

Στα Άνω Λιόσια

Με κλεμμένο υπηρεσιακό πιστόλι από σπίτι αστυνομικού στην Ηλιούπολη, τον Ιανουάριο, πυροβολούσε 24χρονος Ρομά κατά 32χρονου «αντιπάλου» του στα Ανω Λιόσια τη νύχτα της Μ. Πέμπτης και το ευτύχημα ότι δεν τραυμάτισε τον ίδιο, τη σύζυγό του και τα δύο ανήλικα τέκνα τους που επέβαιναν στο αυτοκίνητο!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πίσω από την ένοπλη επίθεση, που αναστάτωσε τα Ανω Λιόσια κρυβόταν «εμφύλιος πόλεμος» μεταξύ δύο οικογενειών Ρομά, που έχουν συχνά προστριβές μεταξύ τους. Βάσει εντάλματος του ανακριτή με στοιχεία, που του υποβλήθηκαν από την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής, συνελήφθη ο 24χρονος Ρομά, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Μαζί με δύο συγκατηγορούμενούς του 28 και 24 ετών, κατηγορείται ότι ήταν αυτός που πυροβόλησε κατά του 32χρονου «αντιπάλου» του Ρομά, ο οποίος επέβαινε σε όχημα μαζί με τη σύζυγό του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους, ενώ βρισκόταν εξωτερικού πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Πράξη εκδίκησης

Η πράξη αυτή, που έβαλε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, φάνηκε ότι είχε το στοιχείο των «αντιποίνων» γιατί προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ότι ο 32χρονος, λόγω των διαφορών που χωρίζουν τις οικογένειες, είχε πυροβολήσει νωρίτερα εξωτερικά της οικίας του 24χρονου… Οι σκηνές, ωστόσο από αστυνομική ταινία δεν τελειώνουν εδώ. Καθώς ο 32χρονος με το που αντελήφθη την ένοπλη επίθεση επιχείρησε να διαφύγει με μεγάλη ταχύτητα, οι δράστες τον καταδίωξαν, αλλά έπεσαν πάνω σε… περιπολικό, που πλησίαζε λόγω των πυροβολισμών, που είχαν ακουστεί! Εκεί κατάφεραν να ξεφύγουν ωστόσο συνελήφθησαν και οι δύο αρνητικοί πρωταγωνιστές και με διαφορετικές κατηγορίες παραπέμφθηκαν στους εισαγγελείς.

Ιδού πως περιγράφει η Αστυνομία τις σκηνές Φαρ Ουέστ στα Άνω Λιόσια νύχτα της Μεγάλης Πέμπτης:

«Χωρίς να τραυματισθεί κάποιος από τους επιβαίνοντες του οχήματος, που δέχθηκε τους πυροβολισμούς, ο 32χρονος απομακρύνθηκε άμεσα από το σημείο με το όχημα των δραστών να αναπτύσσει ταχύτητα ακολουθώντας τους. Κατά την κίνηση των οχημάτων στη Λεωφόρο Φυλής, το όχημα των δραστών προσέκρουσε σε περιπολικό με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του και τη διαφυγή των δραστών. Μετά την κινητοποίηση των δυνάμεων που περιπολούσαν στην περιοχή, αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. που συνέδραμαν στις αναζητήσεις των εμπλεκομένων οχημάτων, εντόπισαν το όχημα που βλήθηκε προηγουμένως στα Άνω Λιόσια. Στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκε μια βολίδα στο χώρο των αποσκευών και από το σημείο που έλαβαν χώρα οι πυροβολισμοί περισυλλέχθηκαν 3 κάλυκες.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι ο 32χρονος λίγες ώρες πριν συμβεί το ανωτέρω περιστατικό, είχε προβεί με έτερο 34χρονο σε πυροβολισμούς με κυνηγητικό όπλο, εξωτερικά της οικίας του 28χρονου, από όπου και κατασχέθηκαν -4- κάλυκες. Απογευματινές ώρες της 14-4-2023, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υπηρεσίας που επελήφθη προανακριτικά, ο 32χρονος, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση του νόμου περί όπλων. Από τη συνεχιζόμενη έρευνα μετά τη σύλληψη του 24χρονου εντοπίσθηκε σε σημείο περιμετρικά της οικίας του το πιστόλι με το οποίο τέλεσε τις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις. Όπως διαπιστώθηκε αποτελεί υπηρεσιακό πιστόλι που είχε κλαπεί από οικία αστυνομικού τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους στην περιοχή της Ηλιούπολης».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις