Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Πετρούνιας Αττάλεια – τελικός: «Χάλκινος» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πετρούνιας Αττάλεια – τελικός: «Χάλκινος» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής

Πετρούνιας Αττάλεια - τελικός: Δείτε βίντεο

Με το χάλκινο μετάλλιο ολοκλήρωσε ο Λευτέρης Πετρούνιας την προσπάθειά του στον τελικό των κρίκων, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής. O Λευτέρης Πετρούνιας πήγε στην Αττάλεια με στόχο να γράψει ιστορία, κατακτώντας το 7ο χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής. Η προσπάθειά του στον τελικό αξιολογήθηκε όσο αυτή στον ημιτελικό, καθώς έλαβε 14.733 βαθμούς. Αυτή τον έφερε στην τρίτη θέση και του έδωσε ένα ακόμη μετάλλιο στη σπουδαία του καριέρα. Μπορεί να μην κατάφερε να πάρει το έβδομο χρυσό σε Ευρωπαϊκό, αλλά ανέβηκε στο βάθρο σε μια ακόμη διοργάνωση, γράφοντας το όνομά του με ακόμη πιο χρυσά γράμματα στους κρίκους και γενικότερα στην Ενόργανη Γυμναστική. Και όλα αυτά, ενώ είχε έντονη ενόχληση στον ώμο του.

Την πρώτη θέση στον τελικό των κρίκων στην Αττάλεια και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Τούρκος (γεννημένος στην Αίγυπτο) αθλητής Αντέμ Ασίλ με 14.933 βαθμούς, ενώ «αργυρός» αναδείχθηκε ο Αρμένιος Βαν Νταβτιάν που συγκέντρωσε ίδια βαθμολογία με τον Έλληνα αθλητή (14.733 βαθμοί), αλλά υπερτέρησε στην εκτέλεση.

Η κατάταξη του τελικού των κρίκων:

Αντέμ Ασίλ (Τουρκία) 14.933 βαθμοί
Βαν Νταβτιάν (Αρμενία) 14.733 βαθμοί
Λευτέρης Πετρούνιας 14.733 βαθμοί
Μάρκο Λοντάντιο (Ιταλία) 14.666 βαθμοί
Νικίτα Σιμόνοβ (Αζερμπαϊτζάν) 14.566 βαθμοί
Κόρντεϊ Τάλοχ (Μ. Βρετανία) 14.466 βαθμοί
Αρτούρ Αβετισιάν (Αρμενία) 14.433 βαθμοί
Σωκράτης Πηλλακούρης (Κύπρος) 14.233 βαθμοί

Πετρούνιας: Έχει γράψει ιστορία και συνεχίζει

Ο Έλληνας αθλητής είναι μαζί με τον Κρίστιαν Μπέρκι, οι μοναδικοί που μετρούν μέχρι σήμερα έξι χρυσά μετάλλια σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής. Ο Ούγγρος αθλητής έγραψε τις επιτυχίες του στον πλάγιο ίππο από το 2005 μέχρι το 2012. Πλέον, ο 32χρονος έφτασε τα οκτώ μετάλλια στο σύνολο σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, μαζί με το χάλκινο το 2011 στο Βερολίνο. Θα έχει την ευκαιρία να φτάσει τα επτά χρυσά στην επόμενη διοργάνωση, που θα διεξαχθεί στο Ρίμινι της Ιταλίας to 2024.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις