Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – Αυτιάς: ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ θα επιστρέψουν στον έλεγχο του Δημοσίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – Αυτιάς: ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ θα επιστρέψουν στον έλεγχο του Δημοσίου

Μητσοτάκης - Αυτιάς: Τι είπε για τον Θεοδωρικάκο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρεί μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στον Γιώργο Αυτιά. “Με μία καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας όλα θα βρουν το δρόμο τους”, διεμήνυσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις εκλογές και ξεκαθαρίζοντας ότι “η κάλπη της 21ης Μαΐου θα κρίνει τα πάντα”. Στη συνέχεια, τόνισε ότι “πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε αυτοδυναμία στις δεύτερες κάλπες”.

Μητσοτάκης – Αυτιάς: Τα ελληνοτουρκικά

Ερωτηθείς για τα ελληνοτουρκικά, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι ”καλοδεχούμενη η εκτόνωση της έντασης χωρίς να κάνουμε έκπτωση στις θέσεις και τα δικαιώματα μας. Δεν θέλω να είμαστε σε συνεχή τροχιά σύγκρουσης με την Τουρκία. Θέλουμε λιγότερη ένταση στο Αιγαίο. Πιστεύω ότι αυτή η στροφή είναι και αποτέλεσμα της διπλωματίας των σεισμών. Έχουμε αποδείξει ότι έχουμε ισχυρές συμμαχίες και χαίρομαι που αυτή η πολιτική είχε αποτελέσματα. Η Τουρκία απομονώθηκε τα τελευταία χρόνια και εξαιτίας της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής”.

Για τη δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ανέφερε: ”Είπε το αυτονόητο. Διαχρονικά κάποια κόμματα έχουν αλλεργία να αναγνωρίσουν το έργο της Αστυνομίας. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να κάνουν κατάχρηση της εξουσίας τους. Υπάρχει χρόνιο πρόβλημα επιθετικής παραβατικότητας. Είχαμε πει ότι αυτά τα προβλήματα θα τα αντιμετωπίσουμε. Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ζητήσει καμιά δεκαριά φορές τη δική μου παραίτηση, καθώς και του μισού υπουργικού συμβουλίου… Δεν δίνω ιδιαίτερη σημασία”.

Μητσοτάκης – Αυτιάς: Το νερό

Για την ιδιωτικοποίηση του νερού: “Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που εκχώρησε την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο. Η κυβέρνηση θα σεβαστεί απόλυτα την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ και οι δύο αυτές εταιρείες θα φύγουν από το Υπερταμείο και θα επιστρέψουν στον έλεγχο του Δημοσίου”.

Μητσοτάκης – Αυτιάς: Δείτε live
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις