Αρσάκειο Bullying: Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 15χρονος έπεσε θύμα εκφοβισμού

ΕΛΛΑΔΑ

Αρσάκειο Bullying: Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 15χρονος έπεσε θύμα εκφοβισμού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Αρσάκειο Bullying:Τι είπε ο 15χρονος για το bullying και την πετονιά

04.04.2023 | 10:20

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει το άγριο bullying που έγινε σε 15χρονο μαθητή στο Αρσάκειο Ψυχικού. Το άγριο bullying στον μαθητή έγινε την περασμένη Παρασκευή, όταν έξι μαθητές ακινητοποίησαν τον ανήλικο συμμαθητή τους και του πέρασαν πετονιά στο λαιμό και το σώμα του. Όταν οι δράστες, πέντε αγόρια και ένα κορίτσι, βγήκαν από την αίθουσα του σχολείου, ο 15χρονος έβγαλε την πετονιά και πήγε στο ιατρείο του σχολείου για να λάβει τις πρώτες βοήθειες, αλλά δεν αποκάλυψε την επίθεση που είχε δεχθεί από τους έξι συνομιλήκους του. Ο 15χρονος αποκάλυψε αργότερα στη μητέρα του τη φρίκη και έτσι οι γονείς του το βράδυ της ίδιας ημέρας κατήγγειλαν το περιστατικό στην ΕΛ.ΑΣ..

«Είχαμε διάλειμμα κι εγώ, όπως και η παρέα των έξι παιδιών, βρισκόμασταν στην αίθουσα διδασκαλίας. Ξαφνικά, με πλησίασαν και πριν προλάβω να καταλάβω τι συμβαίνει, με περικύκλωσαν και με ακινητοποίησαν. Δεν μπορούσα να αντιδράσω. Τότε μου τύλιξαν μια πετονιά στο λαιμό και προσπάθησαν να την τυλίξουν και σε όλο μου το σώμα. Γέλαγαν μαζί μου, ενώ παρόντες ήταν και άλλοι μαθητές του σχολείου που παρακολουθούσαν», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο 15χρονος, σύμφωνα με το Mega.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, τα παιδιά στο σχολείο ισχυρίζονται ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που το παιδί υπέστη εκφοβισμό από τους συγκεκριμένους συμμαθητές του.  Λίγες ώρες μετά την καταγγελία, οι τέσσερις από τους έξι μαθητές συνελήφθησαν, έδωσαν τις δικές τους εξηγήσεις και τελικά, αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα. Η αρμόδια εισαγγελέας ζήτησε την άμεση υποβολή της δικογραφίας, ενώ στα παιδιά όπως και στους γονείς τους έγιναν αυστηρές συστάσεις, πριν αποχωρήσουν.

Πού βρέθηκε η πετονιά

Αναφορικά με την πετονιά που χρησιμοποιήθηκε στο λαιμό του 15χρονου, φαίνεται να ήταν στο σχολείο, γιατί χρησιμοποιούνταν στο μάθημα της Τεχνολογίας και δεν την έφερε κάποιος από τους μαθητές μαζί του.

ΕΔΕ για την υπόθεση

Ανακοίνωση εξέδωσε το Αρσάκειο για το άγριο περιστατικό bullying, το οποίο σημειώθηκε μέσα στο χώρο του σχολείου, με θύμα έναν 15χρονο μαθητή. Όπως αναφέρεται, θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών, ενώ ζητήθηκε ΕΔΕ ώστε να διερευνηθούν και τυχόν ευθύνες εκπαιδευτικών.

Exit mobile version