Φαρ ουέστ σε Κορωπί και Μαρκόπουλο από την ένοπλη σύγκρουση “σεσημασμένων” οικογενειών Ρομά

ΕΛΛΑΔΑ

Φαρ ουέστ σε Κορωπί και Μαρκόπουλο από την ένοπλη σύγκρουση “σεσημασμένων” οικογενειών Ρομά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Συνελήφθη 27χρονος

03.04.2023 | 16:08

Μια ακόμη «μάχη» με πυροβολισμούς, ενέδρες, καταδιώξεις και τραυματισμούς από πυροβόλα όπλα, μεταξύ δύο  αντίπαλων ομάδων Ρομά, ήταν τα σοβαρά επεισόδια που αναστάτωσαν μία ακόμη φορά το πρωί του Σαββάτου, τους αμέτοχους και έντρομους κατοίκους Μαρκόπουλου και Κορωπίου. Η πρώτη είδηση ανέφερε ότι είχε τραυματισθεί από σφαίρα 27χρονος Ρομά, ενώ επέστρεφε στο σπίτι του από άτομα, που του είχαν στήσει ενέδρα και έριξαν κατά του αυτοκινήτου του.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Από την έρευνα που έκαναν σε χρόνο-ρεκόρ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, προέκυψε ότι ο 27χρονος τραυματίας λίγο πριν τον δικό του τραυματισμό, με συνεργούς του, είχε μεταβεί σε σπίτι της «αντίπαλης» οικογένειας και εκεί πυροβόλησε κατά των χώρων της κατοικίας. Ως «αντίποινα» η άλλη ομάδα Ρομά, πήρε τα όπλα και γνωρίζοντας ότι είχε συμμετοχή στην επίθεση ο 27χρονος, του έστησαν την ενέδρα στο σπίτι του και τον πυροβόλησαν! Αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί ο 27χρονος τραυματίας και να σχηματισθεί δικογραφία με βαριές κατηγορίες κατά δέκα ακόμη ατόμων τα οποία πήραν μέρος στα δύο σοβαρά επεισόδια πυροβολισμών.

Πρόκειται για οικογένειες που έχουν συμπλακεί και στο παρελθόν με παρόμοιο τρόπο, μάλιστα τη μία φορά στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, μέρα μεσημέρι όταν άνοιξαν πυρ μεταξύ τους με τραυματισμούς σε ώρα μεγάλης κυκλοφοριακής κίνησης. Αιτία του μακροχρόνιου «εμφύλιου» μεταξύ των ομάδων Ρομά Μαρκόπουλου και Κορωπίου θεωρήθηκαν παλαιότερα  οι διαφορές τους ως προς τη διακίνηση παράνομων προϊόντων. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση,  σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 27χρονου και τριών ημεδαπών (ηλικίας 58, 31 και 24 ετών) για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και φθορά ξένης ιδιοκτησίας και επιπροσθέτως σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών (ηλικίας 27, 24, 22 και 35 ετών), 43χρονου αλλοδαπού και άγνωστου δράστη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Και εξηγεί η Αστυνομία πώς εξελίχθηκε η σοβαρή υπόθεση:

«Την 10:20 ώρα της 1-4-2023 η πρώτη ομάδα των τεσσάρων κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και ο 27χρονος, που τραυματίστηκε λίγο αργότερα, επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και μετέβησαν σκόπιμα σε οικία στο Κορωπί. Κατά την άφιξη στην εν λόγω οικία, εισήλθαν στον αυλή της φέροντας πυροβόλα όπλα, ενήργησαν πυροβολισμούς κατά αυτής και στη συνέχεια διέφυγαν με το ίδιο αυτοκίνητο. Κατά την έρευνα και εξέταση της οικίας στο Κορωπί από τους αστυνομικούς, διαπιστώθηκαν οπές στους τοίχους από βολίδες και από το σημείο πάρθηκαν  9 κάλυκες και 8 βολίδες».

Αυτά αφορούσαν το πρώτο επεισόδιο πυροβολισμών. Ιδού πως ακολούθησαν τα αντίποινα:

«Έπειτα, την 11:30 της ίδιας ημέρας η έτερη ομάδα των έξι κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και ο 24χρονος ιδιοκτήτης της οικίας στο Κορωπί που είχε βληθεί νωρίτερα, κατευθύνθηκαν προς την οικία του 27χρονου στο Μαρκόπουλο και ανέμεναν σε κοντινό σημείο έχοντας στην κατοχή τους πυροβόλα όπλα. Τη στιγμή που ο 27χρονος έφτανε πλησίον τους, ευρισκόμενος εντός του αυτοκίνητο του μαζί με οικείο του πρόσωπο (σ.σ. τη σύζυγό του) δέχτηκε πυροβολισμούς από την ομάδα των έξι ατόμων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στον καρπό του από βολίδα. Μετά τη διαφυγή των ατόμων, ο 27χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών, όπου μετά την εξέταση του από τους αστυνομικούς, συνελήφθη για τα προαναφερθέντα αδικήματα». Από την αυτοψία στον χώρο, στο Μαρκόπουλο, διαπιστώθηκαν 9 οπές στο αυτοκίνητο και βρέθηκαν 2 κάλυκες. Όλοι οι εμπλεκόμενοι, καταλήγει η Αστυνομία,  έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για ομοειδή αδικήματα.

Exit mobile version