Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ακσενέρ – Ερντογάν επίθεση: «Δεν φοβάμαι Ρετζέπ»
ΚΟΣΜΟΣ

Ακσενέρ – Ερντογάν επίθεση: «Δεν φοβάμαι Ρετζέπ»

Ακσενέρ - Ερντογάν επίθεση: Η Μεράλ Ακσενέρ έδειξε τον Τούρκο πρόεδρο ως υπεύθυνο για την επίθεση

Ένοπλη επίθεση στα γραφεία του Καλού Κόμματος της Μεράλ Ακσενέρ εξαπέλυσαν άγνωστοι στη συνοικία Μέρτερ της Κωνσταντινούπολης. Σφαίρα από το όπλο των δραστών έσπασε το τζάμι του κτιρίου του Καλού Κόμματος (Iyi Parti) της Ακσενέρ, αλλά ευτυχώς δεν υπάρχουν τραυματίες από την επίθεση. Σε ανάρτησή της στο Twitter η πρόεδρος του Καλού Κόμματος, που μετέχει στην εξακομματική συμμαχία της αντιπολίτευσης, εξαπέλυσε μύδρους κατά της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «στην περίοδο της διακυβέρνηση σας,  όλες οι επιθέσεις στο σπίτι μου και στους συναδέλφους μου έμειναν ατιμώρητες».

Ακσενέρ: «Πιες κανένα χαμομήλι Ερντογάν, δεν γεννήθηκε ο άνδρας που θα με τρομάξει»

Και λίγο αργότερα, μπροστά στις κάμερες η Ακσενέρ απέδωσε σε φανατισμένους οπαδούς του Ερντογάν την ευθύνη για την επίθεση σημειώνοντας: «Δεν γεννήθηκε ακόμα ο άντρας που θα με τρομάξει». «Δεν σε φοβάμαι κύριε Ρετζέπ. Θα μπορούσα να σε αποκαλέσω πρόεδρο, όμως ένας πρόεδρος δεν μιλάει, ούτε ενεργεί έτσι. Το κόμμα μας δέχθηκε επίθεση», είπε η Ακσενέρ. Και χαρακτήρισε «απαράδεκτο να συμβαίνει αυτό ενάμιση μήνα πριν τις εκλογές (…)Δεν μπορεί κανείς να διαχειριστεί αυτές τις φρικιαστικές ενέργειες. Αγαπητό μου έθνος, αν αυτά συμβαίνουν σήμερα σε εμάς, τότε αύριο θα συμβούν και σε εσάς», σημείωσε.

Και συνεχίζοντας τα πυρά κατά του Τούρκου προέδρου, πρόσθεσε: «Είμαι πολύ στεναχωρημένη και έξαλλη κύριε Ερντογάν, διότι γνωρίζει ότι σου έχει απομείνει ενάμιση μήνας στην ηγεσία. Καταλαβαίνεις ότι είσαι στην πόρτα της εξόδου και προτιμάς να απειλείς εμάς, αντί για τους απατεώνες. Η συμβουλή μου είναι να πιεις χαμομήλι και να ηρεμήσεις»,

Αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο για την επίθεση στα γραφεία του κόμματος της Ακσενέρ

Την επίθεση καταδίκασε ο προερχόμενος από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου με ανάρτησή του στο Twitter ζητώντας «οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατό». Στο ίδιο μήκος κύματος ο αντιπρόεδρος του CHP, Σεγίτ Τορούν, ευχήθηκε «να λογοδοτήσουν ενώπιον του νόμου το συντομότερο δυνατό όλοι οι δράστες, που εμπλέκονται στην πολιτική του φτηνού εκφοβισμού». Από την πλευρά του ο πρώην πρωθυπουργός και νυν επικεφαλής του κόμματος Gelecek – που μετέχει επίσης στο «τραπέζι των έξι» – Αχμέτ Νταβούβογλου σημείωσε ότι οι πρωταγωνιστές της επίθεσης στα γραφεία του κόμματος της Ακσενέρ «δεν θα μας τρομάξουν. Δεν θα πετύχουν ποτέ τους στόχους τους όσοι θέλουν με τα σκοτεινά τους χέρια να προκαλέσουν αναταραχή στη χώρα μας».

«Να προσέχεις τον Ερντογάν»

Πρόσφατα, κατά τη διάρκεια διακαναλικής συνέντευξης, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε εξαπολύσει σκληρή επίθεση κατά της αρχηγού του Καλού Κόμματος, με τα κόμματα να μιλούν για ευθεία απειλή.  «Να προσέχετε. Εμένα με λένε Ταγίπ, το επώνυμό μου είναι Ερντογάν. Να προσέχεις τον Ερντογάν, να προσέχεις στο όνομα Ταγίπ. Να μιλάς ανάλογα όταν μιλάς. Μην με κάνεις να ασχοληθώ μαζί σου».

Η Μεράλ Ακσενέρ είχε απαντήσει στην πρόκληση. « Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Ερντογάν με απειλεί. Δεν τους υπολογίζω εγώ αυτούς. Η διεύθυνσή μου είναι γνωστή, η διεύθυνση του κόμματός μου είναι γνωστή. Δεν θα μπαίναμε στο τρένο αν φοβόμασταν το σίδερο. Έχω έτοιμη την τσάντα μου και η Σηλυβρία δεν είναι κρύα για εμένα» είχε πει. Η Σηλυβρία είναι κωμόπολη δυτικά της Κωνσταντινούπολης που διαθέτει φυλακές, στις οποίες κρατούνται πολιτικοί αντίπαλοι του Ερντογάν που κατηγορούνται για απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις