Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

05

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επιθεωρητής ΟΣΕ Λάρισα: Έριξε τις ευθύνες στον σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλου
ΕΛΛΑΔΑ

Επιθεωρητής ΟΣΕ Λάρισα: Έριξε τις ευθύνες στον σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλου

Επιθεωρητής ΟΣΕ Λάρισα: Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι εμπλεκόμενοι

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο επιθεωρητής κυκλοφορίας του ΟΣΕ μετά από την εξάωρη μαραθώνια απολογία του στον εφέτη ανακριτή της Λάρισας που χειρίζεται την υπόθεση της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών. Ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, ο οποίος είχε βγάλει τις βάρδιες στο σταθμό της Λάρισας για το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, όπου συγκρούστηκαν οι δύο αμαξοστοιχίες και έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι, πέρασε το κατώφλι του εφέτη ανακριτή αργά το απόγευμα της Πέμπτης (30/3) με υπόμνημα 80 σελίδων. Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa, παραδέχθηκε πως αυτός ήταν που έβγαλε τις βάρδιες, αλλά σε καμία περίπτωση -όπως ισχυρίστηκε- δεν ευθύνεται για το γεγονός πως δύο από τους τρεις σταθμάρχες έφυγαν νωρίτερα από το πόστο τους το βράδυ της τραγωδίας, ούτε για την επαγγελματική κατάρτισή τους.

«Εγώ προτείνω το πρόγραμμα, άλλος το εγκρίνει»

Μάλιστα, φέρεται να διευκρίνισε πως πρότεινε το πρόγραμμα των βαρδιών, αλλά την τελική έγκριση την είχε ο διευθυντής κυκλοφορίας, ο οποίος σκοτώθηκε πρόσφατα σε τροχαίο. «Εγώ προτείνω τις βάρδιες και ο διευθυντής κυκλοφορίας τις εγκρίνει. Από εκεί και πέρα την ευθύνη την έχει αυτός που φρόντισε να υπάρχουν περισσότερα άτομα στη βάρδια ή αυτός που έφυγε νωρίτερα από το πόστο του;», φέρεται να είπε στην απολογία του ο επιθεωρητής του ΟΣΕ. Επίσης, επιχείρησε να πετάξει το μπαλάκι των ευθυνών στον σταθμάρχη του Παλαιοφάρσαλου, καθώς -όπως υποστήριξε- είχε ευθύνη να ενημερώσει τους συναδέλφους του στη Λάρισα ότι το Intercity 62 είχε μία ώρα καθυστέρηση.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι εμπλεκόμενοι

Υπενθυμίζεται ότι για τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη έχει προφυλακιστεί ο 59χρονος σταθμάρχης, ενώ οι άλλοι δύο σταθμάρχες, ο συμβασιούχος και ο πιο έμπειρος, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά τις απολογίες τους την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη, αντίστοιχα. Τόσο ο επιθεωρητής κυκλοφορίας όσο και οι τρεις σταθμάρχες κατηγορούνται για διατάραξη των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις