Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γκουίνεθ Πάλτροου δίκη: Η ατάκα και η… ξινίλα της ηθοποιού προκαλούν το Twitter
ΚΟΣΜΟΣ

Γκουίνεθ Πάλτροου δίκη: Η ατάκα και η… ξινίλα της ηθοποιού προκαλούν το Twitter

Γκουίνεθ Πάλτροου δίκη: Η εμφάνιση της Γκουίνεθ Πάλτροου στο δικαστήριο της Γιούτα έχει γίνει viral

Τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά για τους λάθος λόγους, τραβά πάνω της αυτό το διάστημα η Αμερικανίδα σταρ Γκουίνεθ Πάλτροου. Η ηθοποιός κάθεται στο σκαμνί δικαστηρίου της Γιούτα στις Ηνωμένες Πολιτείες αντιμέτωπη με κατηγορίες για “ανεπανόρθωτο τραυματισμό και εγκατάλειψη” σκιέρ σε χιονοδρομικό κέντρο έπειτα από σύγκρουση, όταν το 2016 κατέβαινε με τα σκι της “χωρίς να τηρεί τους προβλεπόμενους κανονισμούς” τις χιονισμένες πλαγιές του χειμερινού resort στο Park City. Στην αγωγή που κατέθεσε σε βάρος της ο 76χρονος Τέρι Σάντερσον υποστηρίζει ότι έχει υποστεί τραύμα στον εγκέφαλο, ισχυριζόμενος ότι η χολιγουντιανή σταρ έπεσε πάνω του μετωπικά ενώ διεκδικεί αποζημίωση ύψους 300.000 δολαρίων.

Η Πάλτροου τον αντικρούει και υποστηρίζει ότι εκείνος “έπεσε με όλη του την δύναμη πάνω της”, και ανταπαντά ζητώντας από τον μηνυτή της μόνο 1 δολάριο συν τα δικαστικά έξοδα ως αποζημίωση, επισημαίνοντας πως η εν λόγω αγωγή έγινε αποκλειστικά και μόνο για την εκμετάλλευση τόσο δημοτικότητάς της και της περιουσίας της.

“Έχασα μισή μέρα σκι…”

Από την πρώτη μέρα της ακροαματικής διαδικασίας οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν τη δίκη έχουν να λένε για το πόσο αδιάφορη και απαθής εμφανίζεται η σταρ. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Την πρώτη κιόλας μέρα, η κατηγορουμένη Πάλτροου μιλώντας για τις δικές της απώλειες εξαιτίας του ατυχήματος απάντησε μεταξύ άλλων, ότι “έχασε μισή μέρα σκι”. Η προκλητική ατάκα έγινε γρήγορα viral στα social media όπου οι χρήστες κάνουν πάρτι με τα όσα διαδραματίζονται στη δίκη και ειδικά με το ύφος της Πάλτροου.

Οι δικηγόροι του 76χρονου οπτομέτρη κάνουν τα πάντα για να πείσουν το δικαστήριο ότι το ατύχημα στο χιονοδρομικό κέντρο συνέβη όπως παρουσιάζεται από τη δική τους πλευρά. Μέσω ειδικού προγράμματος παραγωγής animation βίντεο, έκαναν αναπαράσταση των συνθηκών και προσκόμμισαν οπτικό υλικό.

Η Πάλτροου και ο νόμος του Νεύτωνα

Η δίκη συνεχίστηκε με την Πάλτροου να επιστρατεύει έναν ειδικό επιστήμονα για να αποδείξει με βάση τους νόμους της Φυσικής ότι η δική της εκδοχή περιγράφει τα πραγματικά γεγονότα. Κατά την έκτη ημέρα της δίκης ο δρ Ίρβινγκ Σερ, βιομηχανολόγος μηχανικός, έκανε στους ενόρκους μάθημα Φυσικής με το οποίο ανέτρεψε τα στοιχεία των εμπειρογνωμόνων που κατέθεσαν από την πλευρά του Σάντερσον, του μηνυτή της ηθοποιού. Ο βιομηχανολόγος μηχανικός ισχυρίστηκε ότι έγιναν λάθη κατά τον υπολογισμό των δεδομένων του ατυχήματος και ότι λαμβάνοντας υπόψη τις διορθωμένες μετρήσεις που αφορούν στην ταχύτητα των εμπλεκομένων, τα τραύματα του Σάντερσον θα έπρεπε “να είναι πιο σοβαρά” από αυτά που αναφέρθηκαν.

“Η εκδοχή της Πάλτροου για τα γεγονότα είναι σύμφωνη με τους νόμους της φυσικής, σχετικά με το πώς οι άνθρωποι γυρίζουν και περιστρέφονται”, είπε ο Σερ. “Ο Σάντερσον θα μπορούσε να πέσει στο έδαφος, χωρίς να πέσει επάνω του η Γκουίνεθ Πάλτροου και πάλι να σπάσει τα πλευρά του”, είπε ο επιστήμονας. Οι συνήγοροι και οι μάρτυρες υπεράσπισης της ηθοποιού υποστηρίζουν ότι η Πάλτροου δεν έπεσε επάνω στον Σάντερσον και ότι ο 76χρονος υπερβάλλει για τη σοβαρότητα των τραυματισμών του. Τον περιγράφουν ως έναν “εμμονικό” άνθρωπο που θέλει να εκμεταλλευτεί την περιουσία και τη φήμη της ηθοποιού, ενώ αυτές τις κατηγορίες ο Σάντερσον τις αντέκρουσε στο δικαστήριο την προηγούμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις