Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Hellenic Train δρομολόγια: Έφυγαν τα πρώτα εμπορικά
ΕΛΛΑΔΑ

Hellenic Train δρομολόγια: Έφυγαν τα πρώτα εμπορικά

Hellenic Train δρομολόγια: Μαραθώνιες διαπραγματεύσεις ΟΣΕ-Hellenic Train για τα μέτρα ασφαλείας

Ξεκίνησαν χθες το βράδυ τα δρομολόγια των εμπορικών αμαξοστοιχιών της Hellenic Train στον άξονα Θεσσαλονίκη – Αθήνα, μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Το πρώτο εμπορικό τρένο ξεκίνησε χθες στις 21:45 από Θεσσαλονίκη προς Θριάσιο και το δεύτερο από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, με ώρα αναχώρησης στις 22:20. Όπως φαίνεται και στο βίντεο του ThessToday.gr, η εμπορική αμαξοστοιχία ξεκίνησε χθες το βράδυ από τον Παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό στη Θεσσαλονίκη με κατεύθυνση το Θριάσιο, και ενδιάμεση στάση στα μέσα της διαδρομής και ενδεχομένως παράκαμψη στην κοιλάδα των Τεμπών.

Το πρώτο εμπορικό τρένο στο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα ήταν φορτωμένο με τουλάχιστον 15 κοντέινερ, με τον ΟΣΕ να βρίσκει κοινό έδαφος με τους μηχανοδηγούς για την επανεκκίνηση των μεγάλων δρομολογίων. Η εν λόγω απόφαση ικανοποιεί τις ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες για εβδομάδες είχαν δεσμεύσει τα βαγόνια τους στους κόμβους της Θεσσαλονίκης.

Μαραθώνιες διαπραγματεύσεις ΟΣΕ-Hellenic Train για τα μέτρα ασφαλείας

Μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις μεταξύ ΟΣΕ και Hellenic Train πραγματοποιήθηκε τελικά η επανεκκίνηση των εμπορευματικών δρομολογίων της εταιρείας. Αφορούν στα μέτρα ασφαλείας, που έχουν να κάνουν με τα συστήματα επικοινωνιών στις σήραγγες των Τεμπών και του Πλαταμώνα, με τοποθέτηση πομπών σε συγκεκριμένα σημεία προς την Ειδομένη και με τη φύλαξη των διαβάσεων προς την Ειδομένη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις