Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εύοσμος ξυλοδαρμός 14χρονης: “Τώρα πάνε στη μάνα σου, έχω και καλό δικηγόρο”
ΕΛΛΑΔΑ

Εύοσμος ξυλοδαρμός 14χρονης: “Τώρα πάνε στη μάνα σου, έχω και καλό δικηγόρο”

Εύοσμος ξυλοδαρμός 14χρονης: Η 15χρονη έδερνε τη συμμαθήτριά της, ενώ άλλο κορίτσι τραβούσε σε βίντεο για να ανεβάσουν τον ξυλοδαρμό στο TikTok

Το νέο περιστατικό bullying εναντίον 14χρονης μαθήτριας από συνομήλικές της στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης προκαλεί σοκ. “Τώρα πάνε στη μάνα σου, έχω και καλό δικηγόρο” της έλεγε η 15χρονη που τη χτυπούσε, ενώ μια άλλη κοπέλα τραβούσε τον ξυλοδαρμό σε βίντεο, για να τον ανεβάσουν στο TikTok. Ειδικότερα, οι ανήλικες μαθήτριες που ξυλοκόπησαν τη 14χρονη μαγνητοσκόπησαν τις πράξεις τους και ανήρτησαν βίντεο στο TikTok. Όπως φαίνεται στο βίντεο-ντοκουμέντο από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, οι εικόνες είναι σοκαριστικές. Δείχνουν τη 15χρονη να αρπάζει και με τα δύο της χέρια το κορίτσι από τα μαλλιά. Εκείνη πέφτει στο πεζοδρόμιο με τα γόνατα, όσο δέχεται χτυπήματα στο κεφάλι.

Μιλώντας στο MEGA, ο πατέρας του 14χρονου κοριτσιού που έπεσε θύμα bullying από συνομήλικές της ξέσπασε και αναφέρθηκε στις θρασύτατες κουβέντες της 15χρονης αμέσως μετά την επίθεση. “Τώρα πάνε στη μάνα σου, να δούμε τι θα της πεις, και έχω και καλό δικηγόρο”, έλεγε στο θύμα η 15χρονη, σύμφωνα με τον πατέρα του κοριτσιού. “Έγινε από άλλο παιδί, το χτύπημα του παιδιού μου. Δεν έχει κάνει παρέα μαζί του, απλώς την ήξερε σαν πρόσωπο. Ήξερε ότι αυτό το πρόσωπο κάνει αυτό το πράγμα συνέχεια” είπε ο πατέρας της 14χρονης.

“Όταν βρήκαμε τελικά το βίντεο, τη ρωτήσαμε και μας είπε όλα τα περαιτέρω η κόρη μας. Γιατί είχε έρθει μια μέρα στο σπίτι και τη ρωτούσαμε και μας είπε “έπεσα μπαμπά”. Τα γόνατά της ήταν χτυπημένα. Αυτό ήταν και το αποκορύφωμα που είπα τέρμα και εκνευρίστηκα όταν το είδα” ανέφερε ο πατέρας του κοριτσιού. “Συνεχίζει τη ζωή του, αλλά φοβάται. Δεν έχει την ίδια σκέψη για τον κόσμο. Στην αρχή δύο μέρες δεν ήθελε να πάει στο σχολείο. Τους κάλεσε η διευθύντρια στο σχολείο. Κάλεσε τα παιδιά, τους μίλησε, μίλησε και η γυναίκα μου, είχε πάει. Ζήτησαν συγγνώμη κάποια παιδιά” ανέφερε ο πατέρας της 14χρονης.

Εύοσμος ξυλοδαρμός 14χρονης: Τι υποστηρίζει η μητέρα της 14χρονης μαθήτριας

Όπως υποστηρίζει η μητέρα της μαθήτριας Γ’ Γυμνασίου, η κόρη της έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού δύο φορές και πέφτει διαρκώς θύμα bullying από συγκεκριμένους μαθητές του σχολείου. Μάλιστα, έχει καταγγείλει τα περιστατικά στη διεύθυνση του σχολείου χωρίς να ανταποκριθεί κανείς. Η μητέρα της 14χρονης μαθήτριας τόνισε, ότι το περιστατικό του ξυλοδαρμού τη δεύτερη φορά, έγινε πριν περίπου δέκα ημέρες και ανέβηκε σε κοινωνικά δίκτυα στην πλατφόρμα TikTok. Μάλιστα φέρεται ότι έχει ενημερώσει το σχολείο αναφέροντας ότι το παιδί έχει υποστεί στο παρελθόν κάψιμο μαλλιών, λεκτική ανάρμοστη συμπεριφορά, εναπόθεση σκουπιδιών στην τσάντα της και συνεχείς απειλές.

Εύοσμος ξυλοδαρμός 14χρονης: Εισαγγελική έρευνα

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε η καταγγελία που είδε τα τελευταία 24ωρα το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με την οποία μια 14χρονη έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από μαθήτριες, στη δυτική Θεσσαλονίκη. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σμυρνής έδωσε εντολή προς την εισαγγελέα πρωτοδικών Παναγιώτα Γκίγκα να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. ώστε να διερευνηθεί η καταγγελία και να εντοπιστούν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Στο επίκεντρο της έρευνας θα βρεθούν οι πράξεις τη απειλής, της σωματικής βλάβης, της εξύβρισης, της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της παράβασης καθήκοντος (συνδέεται με τους εκπαιδευτικούς που έγιναν αποδέκτες της καταγγελίας). Στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν οι γονείς και καθηγητές της 14χρονης, εκπρόσωποι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και όσοι εμπλέκονται και μπορούν να καταθέσουν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις