Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απάτη: Επιτήδειοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι περιφερειών – Πώς “σηκώνουν” λογαριασμς
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτη: Επιτήδειοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι περιφερειών – Πώς “σηκώνουν” λογαριασμς

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Την προσοχή των επαγγελματιών όλης της χώρας και ιδιαίτερα αυτών που τυγχάνει να συνεργάζονται με Υπηρεσίες των Περιφερειών, συνιστούν οι αρμόδιες Αρχές. Αιτία είναι το γεγονός ότι επιτήδειοι καταφέρνουν εμφανιζόμενοι τηλεφωνικά, δήθεν σαν υπάλληλοι Περιφερειών, να σηκώνουν τραπεζικούς λογαριασμούς με δεκάδες χιλιάδες ευρώ!

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Το Alphafreepress φέρνει στη δημοσιότητα δύο πανομοιότυπα κρούσματα εξαπάτησης επαγγελματιών, σε Σύρο και Στερεά Ελλάδα από τα οποία οι δράστες, που παραμένουν ακόμη ασύλληπτοι, άρπαξαν πάνω 40.000 ευρώ! Στην Ερμούπολη της Σύρου, ιδιοκτήτης φοροτεχνικής εταιρίας, που είχε επαγγελματική σχέση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι έπεσε θύμα απάτης κατά την οποία άγνωστοι σήκωσαν από τον τραπεζικό του λογαριασμό 14.840 ευρώ. Εξήγησε στους αστυνομικούς ότι ο άγνωστος που του τηλεφώνησε του είπε ότι η εταιρία του είχε από την Περιφέρεια ένα έμβασμα προς πληρωμή  ύψους 200 ευρώ. Τότε, του ζήτησε τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού της επιχείρησης προκειμένου να καταθέσει τα 200 ευρώ.

Ο επαγγελματίας έδωσε βάση γιατί όντως είχε επαγγελματική σχέση. Ο άγνωστος του απέστειλε έναν σύνδεσμο, εκείνος ανέγραψε όσα στοιχεία του ζητήθηκαν και τα χρήματα…πέταξαν. Θύμα παρόμοιας απάτης έπεσε κι άλλος επιχειρηματίας, αυτή τη φορά στη Λαμία. Ο συγκεκριμένος επαγγελματίας πραγματοποιούσε συχνά χρηματικές συναλλαγές με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.  Η απάτη, ωστόσο, στοίχισε 26.000 ευρώ, που εκλάπησαν από τον τραπεζικό  του λογαριασμό. Οι δράστες της απάτης, φαίνεται ότι γνώριζαν τις  συναλλαγές επιχειρηματία – Περιφέρειας και, τηλεφωνώντας, πότε από κινητά και πότε από σταθερά τηλέφωνα , προσποιούμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας Στερεάς,  κατάφεραν να αποσπάσουν με τον ίδιο προαναφερθέντα τρόπο,  ευαίσθητα δεδομένα της επιχείρησης και να αφαιρέσουν το μεγάλο χρηματικό ποσό.

Στο Καρπενήσι δεν τα κατάφεραν

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάλογη προσπάθεια έγινε και για εξαπάτηση  επιχειρηματία από το Καρπενήσι, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν κατάφεραν να φθάσουν στην αλίευση των κωδικών του και στην αφαίρεση κάποιου ποσού.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας

Με αφορμή τα συγκεκριμένα περιστατικά τηλεφωνικών – ηλεκτρονικών απατών, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, εξέδωσε ανακοίνωση εφιστώντας την προσοχή στους πολίτες να είναι υποψιασμένοι όταν δέχονται κλήσεις,  στις οποίες αναφέρουν ότι είναι από υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας. Τονίζουν ότι «η επικοινωνία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιείται είτε δια ζώσης είτε με ηλεκτρονική αλληλογραφία είτε τηλεφωνικά μέσω των ηλεκτρονικών διευθύνσεων και υπηρεσιακών αριθμών σταθερής τηλεφωνίας, που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του φορέα, www.pste.gov.gr». Μάλιστα η Αναπληρώτρια  Γενική Διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Ζωή Κολοβού, κατόπιν εντολής του Περιφερειάρχη, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Λαμίας, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λαμίας και αναφορά στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις