Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Οι κούρσες των “παραισθήσεων”
ΕΛΛΑΔΑ

Οι κούρσες των “παραισθήσεων”

34χρονος χρησιμοποιούσε την εργασία του ως «κάλυψη»

«Κούρσες παραισθήσεων» αναλάμβανε Αλβανός οδηγός ταξί, ο οποίος με επίσης Αλβανό συνεργό του, συνελήφθησαν από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, για κατοχή και εμπορία δέκα κιλών της φονικής ηρωίνης! Ο οδηγός ταξί χρησιμοποιούσε το επάγγελμα για κάλυψη των παράνομων δραστηριοτήτων, καθώς πίστευε όπως και ο συνεργός του ότι δεν θα κινούσε καμία υποψία της Αστυνομίας ότι μαζί με επιβάτες, μεταφέρει και διακινεί σημαντικές ποσότητες «λευκού θανάτου».

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι δύο που συνελήφθησαν για την τρομακτική ποσότητα έκρυβαν επίσης τις συσκευασίες των σκληρών ναρκωτικών σε έπιπλο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν περίπου 3 κιλά και στις έρευνες που ακολούθησαν σε άλλους χώρους τα υπόλοιπα. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας σε περιοχή της Αττικής, δύο αλλοδαποί (29 και 34 ετών) για κατοχή και διακίνηση- εμπορία ηρωίνης. «Προηγήθηκε», αναφέρει η Δίωξη «κατάλληλη αξιολόγηση πληροφοριακών στοιχείων από την ανάλυση και αξιοποίηση των οποίων κατέστη δυνατός ο εντοπισμός και η πιστοποίηση της δράσης τους, ενώ επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ο 34χρονος χρησιμοποιούσε την εργασία του ως «κάλυψη» προκειμένου να διακινεί τις ναρκωτικές ουσίες.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν –μεταξύ άλλων- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Σάκος με -15- νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη, συνολικού μικτού βάρους -7.762- γραμμαρίων. Ξύλινη σανίδα με ειδικά διαμορφωμένο χώρο απόκρυψης, η οποία περιείχε -6- νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους -3.107- γραμμαρίων. Εξοπλισμός επανατυποποίησης ναρκωτικών ουσιών (ηλεκτρονική συσκευή κένωσης αέρος και επανατυποποίησης, -2- ρολά περιτυλίγματος νάιλον μεμβράνης, -2- ηλεκτρικοί αναδευτήρες, -3- μεταλλικές σπάτουλες, πλαστική κουτάλα, σφυρί, -2- μεταλλικά σκεύη κοσκινίσματος, -2- πλαστικά δοχεία καθώς και πλήθος νάιλον συσκευασιών). Επίσης, 3 οχήματα, 190 ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα.

Τις ίδιες ώρες, από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας, εξαρθρώνονταν  δύο ξεχωριστά κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Πέλλας 5 ημεδαποί άνδρες, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και συμμορία. «Ειδικότερα», επισημαίνει η Αστυνομία «όπως προέκυψε από την έρευνα, τα παραπάνω άτομα, ήταν μέλη δύο ξεχωριστών εγκληματικών ομάδων, που διατηρούσαν σχέσεις συνεργασίας, τα οποία τουλάχιστον από το Δεκέμβριο του 2022, δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών σε Πέλλα και Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες τους, με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

33,8 γραμμάρια κοκαΐνης, 32,5 γραμμάρια κάνναβης, 2 ναρκωτικά δισκία, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 1.487,70 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις