Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λυράρης στην Κρήτη βίαζε ανήλικο: Αποκαλύψεις σοκ για τον 66χρονο, αναζητείται και γιατρός
ΕΛΛΑΔΑ

Λυράρης στην Κρήτη βίαζε ανήλικο: Αποκαλύψεις σοκ για τον 66χρονο, αναζητείται και γιατρός

Λυράρης στην Κρήτη βίαζε ανήλικο: Τρία διαφορετικά προφίλ του ανήλικου είχε φτιάξει ο λυράρης

Οι Αρχές βρίσκονται στα ίχνη του γιατρού που φέρεται να προσέγγισε το 11χρονο αγόρι, το οποίο ένας άνδρας κατηγορείται πως βίαζε και εξέδιδε στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την φρικιαστική υπόθεση. Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων της Τηλεόρασης CRETA, ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων, Νίκος Καλομοίρης, είπε ότι o 66χρονος συλληφθείς λυράρης κατάφερε να προσεγγίσει το παιδί μέσω μαθημάτων λύρας. Σημείωσε πώς η μητέρα του ανήλικου ήταν αυτή που άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι, τονίζοντας ότι «η μητέρα ξεκίνησε να αναδεικνύει αυτό που είχε συμβεί στο γιο της μέσω κάποιων μηνυμάτων που είχε δει, ενημερώθηκε η αστυνομία, αμέσως οι συνάδελφοί μας κινητοποιήθηκαν».

«Βρήκαν τον 15χρονο έτσι ώστε να μιλήσει για όσα είχαν συμβεί τα τελευταία χρόνια, διότι είναι πάρα πολύ δύσκολο. Ο 66χρονος απειλούσε Το 15χρονο να μη μιλήσει στην οικογένειά του και στα αδέρφια του γιατί θα πάθαιναν το ίδιο και πολλά χειρότερα, έτσι ώστε να μην αποκαλύψει τα όσα συνέβαιναν από τα 11 του χρόνια», πρόσθεσε ο κ. Καλομοίρης.

Λυράρης Κρήτη: Τρία διαφορετικά προφίλ του ανήλικου είχε φτιάξει ο λυράρης

Ο ίδιος σημείωσε: «Άμεσα οι συνάδελφοί μας πήγαν στο σπίτι του κατηγορούμενου, τον συνέλαβαν, έγινε κατάσχεση στο κινητό του τηλέφωνο έτσι ώστε να αποσταλεί στην αρμόδια υπηρεσία για την διερεύνηση στοιχείων που θα μπορέσει να μας αποδείξει ή να μας επιφέρει κι άλλα νέα πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση διότι ο 66χρονος είχε δημιουργήσει τρία διαφορετικά προφίλ του θύματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έτσι ώστε να τον εκδίδει σε ενδιαφερόμενους “πελάτες”». Για την ίδια υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και γιατρός του ΕΣΥ, για τον οποίο ζήτησε την αποπομπή του ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Θέμα χρόνου να συλληφθεί ο γιατρός»

Ο Νίκος Καλομοίρης είπε πως το θέμα του 46χρονου γιατρού είναι στο στάδιο της προανάκρισης: «Η υπόθεση με τον 46χρονο γιατρό είναι στο στάδιο της προανακρίσεως, είναι θέμα χρόνου να συλληφθεί κι εκείνος έτσι ώστε να δούμε τις κατηγορίες που έχουμε εις βάρος του. Είναι ακόμα άλλοι δύο στο προσκήνιο αλλά πιθανότατα εμπλέκονται πολλοί περισσότεροι διότι μέσω των κοινωνικών δικτύων που προσπαθούσε ο 66χρονος θα δούμε πόσοι εμπλέκονται και τις συνομιλίες που υπάρχουν γιατί μπορεί να είναι περισσότεροι και από πέντε και από δέκα. Πιθανόν να είναι αρκετοί, δυστυχώς».

Λυράρης Κρήτη: Η δικογραφία

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την Ασφάλεια Ηρακλείου, αφορά σε βιασμό κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση, παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση, και αφορούν στο διάστημα από το 2018 ως και 15 Φεβρουαρίου 2023.

Στο μικροσκόπιο υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα του δράστη

Μιλώντας χθες στο MEGA, ο πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, Νίκος Καλομοίρης, είπε ότι η γρήγορη κινητοποίηση των Αρχών βοήθησε στην έγκαιρη σύλληψη του φερόμενου ως δράστη. «Κατά το άκουσμα της καταγγελίας από τη μητέρα του αρχικά και στη συνέχεια από τον 15χρονο να μας πει τι πραγματικά είχε συμβεί όλα αυτά τα χρόνια μέσω των απειλών και των ταραχών που του είχαν προκαλέσει ώστε να μην μπορεί να μιλήσει ούτε στον ίδιο του τον αδερφό και τη μητέρα του, οι συνάδελφοί μας έδρασαν άμεσα, κινητοποιήθηκαν άμεσα και συνέλαβαν αμέσως τον κατηγορούμενο», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι έγινε έρευνα στο σπίτι του και «κατασχέθηκαν υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα έτσι ώστε να μπορέσουμε να προβούμε στην ταυτοποίηση και άλλων ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση», ενώ ο 66χρονος φερόμενος δράστης συνελήφθη χωρίς προβλήματα και μεταφέρθηκε στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης».

Γιος λυράρη: «Είναι όλα ψέματα»

Ο 66χρονος λυράρης είναι παντρεμένος και έχει έναν γιο, ο οποίος μιλώντας στο Star, έκανε λόγο για ένα μεγάλο ψέμα. «Είναι όλα ψέματα. Η αλήθεια θα φανεί. Αύριο στις αρχές θα αποδειχθούν ότι όλα είναι ψέματα», είπε χαρακτηριστικά.

Στο πλευρό του 15χρονου η μητέρα του: «Να ανοίξουν στόματα»

Ο 15χρονος εμφανίστηκε λυτρωμένος από το μαρτύριο που ζούσε όλα αυτά τα χρόνια στα χέρια του λυράρη, αφήνοντας μήνυμα στην ιστοσελίδα Cretalive, ώστε να δώσει κουράγιο σε όλα τα παιδιά που μπορεί να βιώνουν κάτι ανάλογα οδυνηρό. Στο πλευρό του βρίσκεται η μητέρα του, η οποία ζήτησε -παρά το αρχικό σοκ- τη συνδρομή των Αρχών, ώστε να μάθει τι συμβαίνει στο παιδί της, τη στιγμή που βρήκε κάποιες φωτογραφίες με ευαίσθητο περιεχόμενο στο κινητό του τηλέφωνο.

«Να ανοίξουν τα στόματα, να μιλήσουν παιδιά που ενδεχομένως έχουν βρεθεί σε ανάλογη θέση», είναι το μήνυμα της μητέρας του ανήλικου μέσω του Cretalive. «Θα πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 66χρονου, για την προστασία του κοινωνικού συνόλου», υποστήριξε. Ο 66χρονος φέρεται να είχε στοχοποιήσει το αγοράκι, το οποίο και περίμενε έξω από το σχολείο του, εξαναγκάζοντάς το κάποιες φορές -υπό την απειλή μαχαιριού- να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του και να μην πάει στο μάθημα.

Λυράρης Κρήτη: Οι Αρχές αναζητούν και άλλα άτομα

Οι Αρχές αναζητούν και άλλα άτομα ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση, καθώς φέρονται κι αυτά να έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά τον ανήλικο, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να εντοπιστούν οι χρήστες πλατφόρμας μέσω της οποίας ο 66χρονος φέρεται να εξέδιδε το παιδί. Για πέντε συνεχόμενα έτη ο 15χρονος ζούσε μια φρίκη μέχρι που η μητέρα του ανακάλυψε την αλήθεια στο κινητό του τηλέφωνο. Ο 66χρονος φέρεται να προσέγγιζε επί δύο χρόνια, από το 2018, το 11χρονο τότε, αγόρι, ισχυριζόμενος ότι είναι φίλος των γονιών του. Αφού κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του παιδιού και από το 2020 έως και το 2023 φέρεται να το κακοποιούσε σεξουαλικά.

Για να ικανοποιεί τις αρρωστημένες ορέξεις του απειλούσε ότι θα κάνει κακό στην οικογένειά του και τα αδέρφια του εάν τολμούσε να μιλήσει στις αστυνομικές αρχές. Ο λυράρης ανέβαζε σε ειδική πλατφόρμα φωτογραφίες και βίντεο που του έστελνε ο ανήλικος κατόπιν εξαναγκασμού, για να βρίσκει πελάτες, ενώ είχε δημιουργήσει τρία ψεύτικα προφίλ στο Instagram για να συνομιλεί με διάφορα άτομα, στέλνοντας πορνογραφικό υλικό με «πρωταγωνιστή» τον ανήλικο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις