Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έλληνας παράγγειλε πυροβόλο και σχεδίαζαν να το στείλουν από ΗΠΑ σε πικάπ
ΕΛΛΑΔΑ

Έλληνας παράγγειλε πυροβόλο και σχεδίαζαν να το στείλουν από ΗΠΑ σε πικάπ

Το πυροβόλο εντοπίστηκε από πράκτορες της Υπηρεσίας Ερευνών Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ

Οι πράκτορες της Υπηρεσίας Ερευνών Εσωτερικής Ασφάλειας των Η.Π.Α, μπλόκαραν στη χώρα τους ένα δέμα, που προοριζόταν για την Ελλάδα και φαινομενικά ήταν μόνο ένα πικ απ, το οποίο είχε παραγγελθεί μέσω του «σκοτεινού διαδικτύου»!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μέσα στο πικ απ, κρυβόταν ένα πυροβόλο όπλο, το οποίο όπως προέκυψε είχε παραγγελθεί  από κάτοικο της Λαμίας, γνωστό για τις έντονες δημόσιες αντιδράσεις του για το εμβόλιο της Covid 19 και εν γένει συνωμοσιολόγο και «κατήγορο» των πολιτικών. Από την αρμόδιας Υπηρεσία των ΗΠΑ (Homeland Security Investigations), ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία και την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Ασφάλειας Αττικής. Μετά την αξιολόγηση των στοιχείων και τη δική τους έρευνα, από τους αστυνομικού αυτούς,  σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος  του 30χρονου από τη Λαμία,  για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

«Ειδικότερα»,  αναφέρει η Αστυνομία «ο 30χρονος, ο οποίος διαμένει στην περιοχή της Λαμίας, προέβη σε παραγγελία πυροβόλου όπλου (πιστολιού) μέσω του «σκοτεινού διαδικτύου» (dark web), πληρώνοντας το σχετικό αντίτιμο.

Επιμελώς κρυμμένο

Σε συνεργασία με τις Αμερικανικές Αρχές (Homeland Security Investigations) εντοπίστηκε και κατασχέθηκε δέμα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το οποίο περιείχε το ανωτέρω όπλο που ήταν επιμελώς κρυμμένο στο εσωτερικό πικάπ. Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Φθιώτιδας».

Τι είναι το “σκοτεινό διαδίκτυο”

Γράφουν οι ειδικοί για το σοβαρό και επικίνδυνο για την ασφάλεια ιδιαίτερα των παιδιών dark news. “Το Dark Web είναι μέρος του internet και αναφέρεται ως το σύνολο των ιστοσελίδων που δεν μπορεί κάποιος να φθάσει σε αυτές χρησιμοποιώντας παραδοσιακές μηχανές αναζήτησης όπως το Google και το Bing. Οι ιστοσελίδες αυτές τρέχουν πίσω από πολλαπλά επίπεδα κρυπτογράφησης μη επιτρέποντας έτσι τις μηχανές αναζήτησης να τις εντοπίσουν και να τις καταγράψουν. Σχεδόν το σύνολο αυτών των ιστοσελίδων – που απαρτίζουν το Dark Web – χρησιμοποιούν το Tor (εργαλείο κρυπτογράφησης).

Το εργαλείο αυτό είναι γνωστό και σε απλούς χρήστες που θέλουν να κρύψουν την ταυτότητα του υπολογιστή τους (IP) και κατ’ επέκταση την δραστηριότητά τους όταν αυτοί πλοηγούνται στο internet. Αυτό γίνεται χρησιμοποιώντας την δυνατότητα του Tor να αλλάζει την τοποθεσία που ο χρήστης βγαίνει στο internet και να τον εμφανίζει ότι βρίσκεται σε εντελώς άλλη χώρα από αυτή που πραγματικά είναι. Με λίγα λόγια αλλάζει την IP του χρήστη.

Θεμελιώδης αρχή παραμένει η ίδια: ο επισκέπτης πρέπει να χρησιμοποιεί την ίδια κρυπτογράφηση με αυτή της ιστοσελίδας και να ξέρει την διεύθυνση της προκειμένου να μπει σε αυτήν. Με λίγα λόγια κυριαρχεί η μυστικότητα και η απόκρυψη της πραγματικής ταυτότητας τόσο από την πλευρά του χρήστη που θέλει να επισκεφτεί ιστοσελίδες του Dark Web, όσο και από την πλευρά των δημιουργών των ιστοσελίδων που τρέχουν στο Dark Web που είναι και το πιο επικίνδυνο της υπόθεσης.

Βέβαια με το πέρασμα των χρόνων, οι Υπηρεσίες των χωρών που ασχολούνται με την καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος, συσσωρεύοντας τεχνογνωσία και εμπειρία, ξετρυπώνουν ευκολότερα τους δημιουργούς τέτοιων ιστοσελίδων. Το Dark Web έχει συνδέσει το όνομα του με ιστοσελίδες με παράνομο υλικό για διακίνηση παράνομων video όπως πορνογραφίας, παιδεραστίας και πολλών άλλων τέτοιων αποτρόπαιων περιεχομένων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις