Γυάλινο γήπεδο μπάσκετ: Νέα επανάσταση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γυάλινο γήπεδο μπάσκετ: Νέα επανάσταση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών μπάσκετ U-19, για πρώτη φορά στην ιστορια του αθλήματος σε τέτοιο επίπεδο, θα χρησιμοποιηθεί ένα πρωτοποριακό και καινοτόμο γυάλινο δάπεδο

28.03.2023 | 08:48

Το νέο δάπεδο πέρασε από πολλά και αυστηρά τεστ και πήρε την έγκριση από το πρόγραμμα εξοπλισμού κι εγκαταστάσεων της FIBA. Η χρησιμοποίηση του γηπέδου με γυάλινο δάπεδο συμβάλλει σημαντικά στην υλοποίηση μιας από τις στρατηγικές προτεραιότητες της FIBA υποστηρίζοντας και ενθαρρύνοντας την καινοτομία. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πλήρες δάπεδο-βίντεο που επιτρέπει διαδραστικές εφαρμογές, βελτιοποιημένα σόου με πρόσθετες τεράστιες δυνατότητες κι επιλογές για διαφήμιση. Το γυάλινο δάπεδο δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης των παικτών στον αγωνιστικό χώρο, καθιστώντας δυνατή την προβολή ζωντανών στατιστικών και επιτευγμάτων στο δάπεδο, παρέχοντας στους θεατές την ευκαιρία της αλληλεπίδρασης, άρα και περισσότερο engagement.

«Με μεγάλη υπερηφάνεια ανυπομονούμε να παρακολουθήσουμε την πρεμιέρα αυτού του γηπέδου με γυάλινο δάπεδο στην παγκόσμια σκηνή τον Ιούλιο. Αυτή η καινοτόμος επιφάνεια, που έγινε δυνατή από την πρόσφατη αλλαγή κανονισμών, δείχνει ξεκάθαρα την διάθεση της FIBA να αγκαλιάσει τη νέα τεχνολογία και την καινοτομία. Υπογραμμίζει επίσης το πόσο αποφασισμένη είναι η FIBA να προωθήσει το άθλημά μας, ώστε να μπορούμε να το κάνουμε ακόμα πιο ελκυστικό για τους φιλάθλους, ενώ παράλληλα βελτιώνει την εμπειρία για τους παίκτες», σχολίασε ο Γενικός Γραμματέας της FIBA Ανδρέας Ζαγκλής. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ισπανικής Ομοσπονδίας, Χόρχε Γκαρμπαχόσα επισήμανε τα οφέλη που θα έχει η χώρα του ως οικοδέσποινα του Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ Γυναικών U19 στη Μαδρίτη μεταξύ 15 και 23 Ιουλίου.

Το γυάλινο δάπεδο θα χρησιμοποιηθεί για όλους τους αγώνες της Τελικής Φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι και υποστηρίζουμε την απόφαση να χρησιμοποιήσουμε το γήπεδο με γυάλινο δάπεδο για αυτό το σημαντικό γεγονός, ειδικά καθώς γιορτάζουμε την 100η επέτειό μας φέτος. Ως πρώην παίκτης, γνωρίζω ότι οι αθλητές που ετοιμάζονται να αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ Γυναικών U19 της FIBA θα είναι τώρα ακόμα πιο ενθουσιασμένοι γνωρίζοντας ότι θα είναι οι πρώτοι που θα παίξουν σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση σε αυτή τη νέα υπερσύγχρονη επιφάνεια. Γνωρίζουμε ότι μπορεί να μας προσφέρει πρόσθετες ευκαιρίες από την άποψη του μάρκετινγκ, τόσο όσον αφορά τη συνεργασία με εμπορικούς εταίρους όσο και τη βελτίωση της εμπειρίας των θεατών». Το γυάλινο δάπεδο θα χρησιμοποιηθεί για όλους τους αγώνες της Τελικής Φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Palacio de los Deportes de la Comunidad de Madrid.

Ετικέτες
Exit mobile version