Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ερντογάν Εκλογές 2023: Οι εκτιμήσεις Σταθακόπουλου – Καιρίδη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερντογάν Εκλογές 2023: Οι εκτιμήσεις Σταθακόπουλου – Καιρίδη

Ερντογάν Εκλογές 2023: Διεθνολόγοι δεν δηλώνουν καθόλου αισιόδοξοι ότι η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν θα επανέλθει

«Αν ήταν άνθρωπος η Τουρκία, θα λέγαμε ότι ήταν κυκλοθυμικός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τουρκολόγος Δ. Σταθακόπουλος στην πρωινή εκπομπή του OPEN, ενώ παράλληλα μίλησε για τις τουρκικές εκλογές και ποιο θα είναι το πρόβλημα αν κερδίσουν οι 6 της αντιπολίτευσης. «Ο Ερντογάν δεν μπορεί να χάσει», τόνισε με νόημα, ενώ θεωρεί ότι η αποκλιμάκωση στην ένταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων είναι προσωρινή και όχι «γνήσια», αφού μετά τις εκλογές, «η αναθεωρητική πολιτική της θα επανέλθει». Σχετικά με την αντιπολίτευση, ο έμπειρος Τουρκολόγος υπενθυμίζει τις δηλώσεις Κιλιντσάρογλου για την «παράνομη κατοχή ελληνικών νησιών» και ότι ο ίδιος είναι πνευματικό παιδί του Ετσεβίτ – «δηλαδή της εισβολής της Κύπρου». Αντίστοιχα και οι υπόλοιποι πολιτικοί του συνασπισμού της αντιπολίτευσης έχουν βαριά… εθνικιστική ή αντιδυτική κληρονομιά. «Γιατί κάποιοι θεωρούν ότι αυτή η ομάδα θα οδηγήσει σε πρόοδο, αναρωτιέμαι. Πρόκειται για τα… ορφανά του Ερντογάν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Σταθακόπουλος.

Καιρίδης: Δεν είναι ο ηγέτης που θα φύγει ήσυχα από την εξουσία όταν χάσει

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και ο διεθνολόγος Δημήτρης Καιρίδης, ο οποίος μάλιστα εκτιμά ότι «ο Ερντογάν ετοιμάζει το έδαφος για νοθεία στις εκλογές». «Φυσικά και δεν μπορούμε να πούμε ότι ο Ερντογάν άλλαξε νοοτροπία. Τακτική άλλαξε γιατί τον βολεύει τώρα», επισημαίνει. «Δεν είναι ο ηγέτης που θα φύγει ήσυχα από την εξουσία όταν χάσει. Και ο ίδιος να το ήθελε, γύρω του υπάρχει ένας ολόκληρος μηχανισμός που σιτίζεται από όλο αυτό και δεν θα δεχτεί την ήττα. Ξέρει ότι δεν μπορεί να φύγει όρθιος», συμπληρώνει. Όπως διαφάνηκε άλλωστε, ακόμα κι η πρωτοφανής «επίθεση φιλίας» του Ερντογάν, που μας ευχήθηκε για την… 25η Μαρτίου, έτυχε σφοδρής κριτικής από την αντιπολίτευση της χώρας αλλά κι από το βαθύ κράτος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις