Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

21

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κάρτα Κατρίνη σε Λοβέρδο για τις δηλώσεις-γέφυρα με τη ΝΔ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάρτα Κατρίνη σε Λοβέρδο για τις δηλώσεις-γέφυρα με τη ΝΔ

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι η κατεύθυνση που έδωσε ο Ν. Ανδρουλάκης, σε σχέση με το πώς θα κινηθεί η παράταξη πριν και μετά τις εκλογές, «είναι και σωστή και σαφής».

Για τα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών και τις δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου, που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη, μίλησε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης.  Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 FM, ο κ. Κατρίνης τόνισε ότι «προφανώς, η λαϊκή ετυμηγορία είναι εκείνη που θα κρίνει και θα δρομολογήσει τις όποιες εξελίξεις». Όπως σημείωσε, το ΠΑΣΟΚ εμπιστεύεται την κρίση των πολιτών και πιστεύει ότι η λύση στο πρόβλημα σταθερότητας της χώρας θα πρέπει να δοθεί από την πρώτη Κυριακή των εκλογών. «Άλλοι είναι εκείνοι που αποζητούν δεύτερο γύρο εκλογών, προκειμένου να εκβιάσουν για αυτοδυναμία, η οποία πλέον δεν υφίσταται ως στόχος», ανέφερε χαρακτηριστικά. Και προσέθεσε: «Την αυτοδυναμία τους, ωστόσο, την ζούμε σήμερα: Έχουμε δει τα αποτελέσματα και τα ‘επιτεύγματά’ της και πλέον οι πολίτες γνωρίζουν πως δεν αποτελεί λύση για τα προβλήματα της χώρας».

Στη συνέχεια, ο κ. Κατρίνης εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ΠΑΣΟΚ «θα έχει ποσοστό που θα του δώσει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο την επόμενη ημέρα των εκλογών». Τόνισε ότι «όπως καταγράφεται εδώ και καιρό, τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζουν πτώση της τάξης περίπου του 30% από τα εκλογικά τους ποσοστά, ενώ το ΠΑΣΟΚ άνοδο της τάξης ακόμη και του 50%». Αυτές οι δημοσκοπικές καταγραφές, υποστήριξε ο κ. Κατρίνης, «δημιουργούν συνθήκες αντιστροφής του ‘παιχνιδιού’, δίνοντάς μας το δικαίωμα να είμαστε αισιόδοξοι ως προς την τελική έκβαση του αποτελέσματος». Και βέβαια, αυτές οι καταγραφές δείχνουν αλλαγή στη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και ΠΑΣΟΚ, εκτίμησε αφού, όπως είπε, «φαίνεται να θεωρούν πως το Κίνημά μας μπορεί να αποτελέσει μέρος της λύσης για την επόμενη ημέρα, διαδραματίζοντας πλέον ρόλο πρωταγωνιστικό και ουσιαστικό στις αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να γίνουν».

«Η δήλωση Λοβέρδου δεν συμβάλλει στον κοινό στόχο»

Σε σχέση με την πρόσφατη δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως «η κατεύθυνση που έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με το πώς θα κινηθεί η παράταξη πριν και μετά τις εκλογές, είναι και σωστή και σαφής». «Η θέση που διατύπωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης οδήγησε σε στοχευμένες αντιδράσεις από την κυβερνητική παράταξη και τα φιλο-κυβερνητικά μέσα μαζικής ενημέρωσης εναντίον του ΠΑΣΟΚ, το οποίο δίνει καθημερινά μάχη, για να πείσει τον ελληνικό λαό ότι αποτελεί την πλέον αξιόπιστη λύση για την επόμενη μέρα και την σταθερότητα στη χώρα», δήλωσε ο κ. Κατρίνης.

Και τόνισε χαρακτηριστικά για τη δήλωση Λοβέρφου: «Εγώ δεν συμφωνώ με την τοποθέτηση του Ανδρέα Λοβέρδου, ενώ δεν συμβάλλει στον κοινό στόχο και την κοινή προσπάθειά μας για τις εκλογές». Υπενθυμίζεται πως ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφορικά με τις δηλώσεις Ανδρουλάκη για τις μετεκλογικές συνεργασίες είχε δηλώσεις πως «δεν γίνεται να απορρίπτουμε πρόσωπα, χωρίς να προτείνουμε κάποια συγκεκριμένη εναλλακτική πρόταση».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις