Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

05

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επιδότηση ρεύματος Απριλίου 2023: 15 ευρώ ανά μεγαβατώρα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδότηση ρεύματος Απριλίου 2023: 15 ευρώ ανά μεγαβατώρα

Επιδότηση ρεύματος Απριλίου 2023: Στα 15 ευρώ ανά μεγαβατώρα η επιδότηση στο ρεύμα τον Απρίλιο

Ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα οι επιδοτήσεις των λογαριασμών ρεύματος για τον μήνα Απρίλιο. Η αξία της επιδότησης του ρεύματος για νοικοκυριά, εμπορικούς καταναλωτές και αγρότες τον Απρίλιο ανέρχεται συνολικά στα 24,4 εκατ. ευρώ.

Οι επιδοτήσεις του Απριλίου για τα οικιακά τιμολόγια

Συγκεκριμένα, τα οικιακά τιμολόγια, για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου:

Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 KWh, η επιδότηση θα είναι 15€/MWh. Η κατηγορία αυτή αφορά το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.

Την ίδια επιδότηση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 KWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή.

Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) η επιδότηση ανέρχεται στα 54€/MWh.

Όσον αφορά στις επιδοτήσεις για τους αγρότες, η επιδότηση ανέρχεται επίσης στα 15€/MWh.

Συνολικά έχουν δοθεί 9 δισ. ευρώ για τη στήριξη της κοινωνίας

Στην αρχή της τοποθέτησής του ο Κώστας Σκρέκας ανέφερε ότι μέχρι τώρα έχουν δοθεί συνολικά 9 δισ. ευρώ για τη στήριξη της κοινωνίας κατά τη διάρκεια της κρίσης. «Συνεχίζουμε με συνετή και νοικοκυρεμένη πολιτική για την επόμενο πιθανώς δύσκολο χειμώνα», προσέθεσε.

Ο κ.Σκρέκας επεσήμανε πως η κυβέρνηση προετοιμάζεται για τον επόμενο ενδεχομένως δύσκολο χειμώνα, ωστόσο τόνισε ότι οι τιμές της ενέργειας διεθνώς βρίσκονται σε πορεία αποκλιμάκωσης και ότι κάποιοι πάροχοι ανακοίνωσαν τιμές προ ενεργειακής κρίσης.

«Είμαστε εδώ συνεπείς στα όσα έχουμε πει. Η ενεργειακή κρίση συνεχίζεται», συνέχισε λέγοντας ότι τον «τον Απρίλιο θα είναι ακόμη πιο μειωμένοι οι λογαριασμοί από τον Μάρτιο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις