Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

05

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σταθμάρχης Τέμπη – τηλεδιοίκηση: Σοβαρή αποκάλυψη για τον 59χρονο
ΕΛΛΑΔΑ

Σταθμάρχης Τέμπη – τηλεδιοίκηση: Σοβαρή αποκάλυψη για τον 59χρονο

Σταθμάρχης Τέμπη - τηλεδιοίκηση: Ντοκουμέντο

Τον τοπικό πίνακα τηλεδιοίκησης στον σταθμό της Λάρισας φαίνεται ότι χρησιμοποιούσε επί τέσσερις ημέρες ο σταθμάρχης, παρά τους ισχυρισμούς του ενώπιον της Δικαιοσύνης. Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ αποκάλυψε έγγραφα που καταγράφουν τις κινήσεις από την κονσόλα που βρίσκεται στο σταθμαρχείο της Λάρισας και ελέγχεται η κυκλοφορία σε κοντινή απόσταση. Το βαρδιόχαρτο δείχνει ότι τις περισσότερες ημέρες του Μαρτίου ο μοιραίος σταθμάρχης εργαζόταν στην Καλαμπάκα, που είχε σχεδόν μηδενική κίνηση. Για δύο ημέρες κάνει τη μαθητεία του στον σταθμό της Λάρισας και για τις πέντε τελευταίες νύχτες αναλαμβάνει νυχτερινές βάρδιες.

Στο έγγραφο αποκαλύπτονται οι κινήσεις που έκανε ο σταθμάρχης την 24η Φεβρουαρίου προς 25η Φεβρουαρίου, όταν και προχώρησε σε 13 κινήσεις. Αυτές έγιναν από τη μοιραία κονσόλα, και τουλάχιστον οι τέσσερις από αυτές ήταν με αυτόματη χάραξη. Τεχνικοί του ΟΣΕ εξηγούν ότι επειδή αυτές οι κινήσεις διαρκούν μερικά δευτερόλεπτα, τότε σημαίνει ότι γίνονται με αυτόματη χάραξη. Στην επόμενη βάρδια, 25 προς 26/2, ο σταθμάρχης κάνει 18 κινήσεις, που αφορούν τον Μεζούρλο -τον σταθμό εισόδου στη Λάρισα-, την Αθήνα, τον Βόλο και τη Θεσσαλονίκη.

Εν συνεχεία, 26 προς 27 Φεβρουαρίου, ο μοιραίος σταθμάρχης κάνει 23 κινήσεις, εκ των οποίων οι πέντε είναι αυτόματης χάραξης. Το βράδυ της τραγωδίας στα Τέμπη, τον χειρισμό της κονσόλας είχε ο έμπειρος σταθμάρχης όσο βρισκόταν στο σταθμαρχείο της Λάρισας. Το μηχάνημα καταγράφει ότι από 22:50 έως και 01:39 μετά τα μεσάνυχτα έγιναν συγκεκριμένες κινήσεις.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πρόκειται για κινήσεις που έγιναν μέχρι την ώρα που ήταν ο έμπειρος σταθμάρχης στο σταθμαρχείο, δηλαδή περί 22:12. Κατόπιν, δεν υπάρχει καμία κίνηση, με το ρεπορτάζ να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο μοιραίος σταθμάρχης φαίνεται ότι δεν ασχολήθηκε καθόλου με την κονσόλα χειρισμού. Συγκεκριμένα, το μηχάνημα χρησιμοποιείται ώρα 01:39, δηλαδή δυόμισι ώρες μετά το δυστύχημα στα Τέμπη.

Άνθρωποι είμαστε
Νίκος Οικονομόπουλος για Τέμπη: «Oι καλλιτέχνες γινόμαστε στόχος, υπάρχει πολλή υποκρισία»
«Έρχεται η πολιτεία και με βοηθάει κι εγώ θα πω όχι;» -Τι λένε συγγενείς των θυμάτων για τα μέτρα στήριξης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις