Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστές βρήκαν… μικρή τη λεία και άρχισαν τις απειλές!
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστές βρήκαν… μικρή τη λεία και άρχισαν τις απειλές!

Δεν έχει προηγούμενο

Μέλη σκληρής συμμορίας ληστών, εισέβαλαν σε οικία στην Περαία Θεσσαλονίκης, ακινητοποίησαν και λήστεψαν την ίδια και την οικιακή της βοηθό, άρπαξαν 30.700 ευρώ σε μετρητά και χρυσαφικά ενώ στη συνέχεια εκβίαζαν το θύμα (!) να τους παραδώσει μετρητά 200.000 ευρώ για να επιστρέψουν τα αντικείμενα!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Το απίστευτο αυτό στοιχείο προκύπτει μέσα από τα στοιχεία εξιχνίασης της εγκληματικής δράσης 53χρονου κακοποιού, ομογενή από τη Γεωργία, ο οποίος έχει συλληφθεί από τον περασμένο Μάιο και για άλλη ληστεία με λεία-μαμούθ ύψους 800.000 ευρώ από οικία στην Ανάληψη. Ωστόσο, συνεχίζοντας οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης την έρευνα για να διαπιστώσουν σε πόσες έκνομες ενέργειες εμπλέκεται σε βάθος χρόνου, βρήκαν ότι μαζί με δύο αλλοδαπούς είναι δράστης ένοπλης ληστείας σε τράπεζα με απειλή πιστολιού και χειροβομβίδας, το 2008! Για την υπόθεση των ληστειών, κλοπών και της εκβίασης, ακολουθεί ενημέρωση της Αστυνομίας, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα πάρα κάτω:

«Ο 53χρονος, τον Ιούλιο του 2008 από κοινού με συνεργό του εισήλθαν σε υποκατάστημα Τράπεζας στην περιοχή των Βασιλικών, όπου με την απειλή πιστολιών και χειροβομβίδας αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 39.250 ευρώ. Επιπρόσθετα, το Νοέμβριο του ίδιου έτους, από κοινού με συνεργούς του, εισήλθαν σε οικία στην περιοχή της Ανάληψης, όπου διέμενε 75χρονη (τότε) ημεδαπή και η οικιακή βοηθός της, τις οποίες ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 30.700 ευρώ και κοσμήματα. Ακολούθως, τον Απρίλιο του 2009, απέστειλαν στην 75χρονη φάκελο με απειλητικό περιεχόμενο, απαιτώντας την καταβολή του χρηματικού ποσού των 200.000 ευρώ, προκειμένου να της επιστρέψουν τα κλοπιμαία. Τέλος, τον Ιανουάριο του 2022 διάρρηξε οικία στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βόλβης απ’ όπου αφαίρεσε ηλεκτρολογικά μηχανήματα».

Η ληστεία με λεία 800.000 ευρώ

Σημειώνεται, από την Αστυνομία ότι, ο δράστης, συνελήφθη την 19-05-2022, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, δυνάμει σχετικού εντάλματος για ένοπλη ληστεία σε οικία στην περιοχή της Πυλαίας.  Υπενθυμίζεται η ανακοίνωση της Αστυνομίας για την εξιχνίαση της τελευταίας ληστείας: «Ειδικότερα», όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Οκτώβριο του 2019, ο 52χρονος ενεργώντας με συνεργούς και έχοντας καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου, εισήλθαν σε οικία στην περιοχή της Πυλαίας, όπου με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή όπλου ακινητοποίησαν τον ηλικιωμένο ιδιοκτήτη και δύο οικιακές βοηθούς και στη συνέχεια αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο που περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό, κοσμήματα και χρυσές λίρες».

Οι πληροφορίες ανέφεραν τότε ότι άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο και άρπαξαν 400.000 ευρώ σε μετρητά, χρυσές λίρες, μαργαριταρένια περιδέραια, σκουλαρίκια και πανάκριβα ρολόγια.

Κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν, τότε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· Στην οικία του ομογενούς, χρυσαφικά – κοσμήματα (μαργαριταρένια περιδέραια, σκουλαρίκια, ρολόγια κ.α.) και πέντε κινητά τηλέφωνα

· Μέρος των ανευρεθέντων αντικειμένων αφαιρέθηκαν κατά την προαναφερόμενη περίπτωση ληστείας και αποδόθηκαν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις