Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Απατζίδη – μπλουζάκι για τα Τέμπη: Σόου από βουλευτή του ΜέΡΑ25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απατζίδη – μπλουζάκι για τα Τέμπη: Σόου από βουλευτή του ΜέΡΑ25

Απατζίδη - μπλουζάκι για τα Τέμπη: Η ΝΔ απάντησε κάνοντας λόγο για χυδαιότητα και προσπάθεια εκφασισμού

Με μήνυμα για την τραγωδία των Τεμπών στην μπλούζα της εμφανίστηκε στην Βουλή η βουλευτής Α΄ Ανατολικής Αττικής του ΜέΡα25, Μαρία Απατζίδη στη σημερινή συζήτηση. Συγκεκριμένα, η μαύρη μπλούζα της βουλευτή έγραψε «57 νεκροί, 156 υποκριτές», ενώ στη μέση υπήρχαν ράγες και ένα τρένο εκτροχιασμένο. Πριν ανέβει στο βήμα της βουλής της Μαρία Απατζίδη είχε κλειστό το κόκκινο σακάκι της και στη συνέχεια το άνοιξε για να φανεί το μήνυμα στην μπλούζα της.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης έλαβε τον λόγιο αμέσως μετά την ομιλία της κυρίας Απατζίδη και σχολίασε: «Η συνάδελφος εμφανίστηκε στο Βήμα της Ολομέλειας με μπλούζα που γράφει 57 νεκροί, 156 υποκριτές. Εγώ σεβόμενος τον Κανονισμό της Βουλής που δεν επιτρέπει στους προεδρεύοντες να σχολιάζουν ομιλίες βουλευτών, δεν θα το σχολιάσω. Δεσμεύομαι όμως ότι με την πρώτη ευκαιρία η συνάδελφος θα πάρει δημοσίως μια πολύ σκληρή απάντηση από εμένα».

Στη Βουλή ήταν σε εξέλιξη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων, ενίσχυση της υδατικής πολιτικής – Εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για τη χρήση και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μέσω της ενσωμάτωσης των οδηγιών ΕΕ 2018/2001 και 2019/944 – Ειδικότερες διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος».

ΝΔ: Χυδαία και απαράδεκτη πράξη εκφασισμού

Την έντονη αντίδραση του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η εμφάνιση της βουλευτή του ΜέΡΑ 25, Μαρίας Απατζίδη, στη Βουλή. Όπως επισημαίνει η Πειραιώς «τη στιγμή που οι πολίτες ζητούν από όλους σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ειλικρίνεια, κάποιοι συνεχίζουν να εργαλειοποιούν το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών για μικροπολιτικές σκοπιμότητες». «Η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Μαρία Απατζίδη που πριν από δύο εβδομάδες είχε αποκαλέσει την Κυβέρνηση «δολοφόνο», ανέβηκε σήμερα στο Βήμα της Βουλής φορώντας μπλούζα που έγραφε «57 νεκροί, 156 υποκριτές». Πρόκειται για μια ακόμη επικίνδυνη, χυδαία και απαράδεκτη πράξη εκφασισμού, που δεν έχει καμία θέση στον ναό της Δημοκρατίας μας», σημειώνεται ακόμη στην ανακοίνωση. «Καλούμε τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 να καταδικάσει έμπρακτα τις συγκεκριμένες ενέργειες, όπως οφείλουν να κάνουν και όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου», καταλήγει η Πειραιώς

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις