Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 14χρονη Νέα Σμύρνη: Ποινική δίωξη για κακούργημα στους τρεις συλληφθέντες – Τι λέει Γεωργιανός
ΕΛΛΑΔΑ

14χρονη Νέα Σμύρνη: Ποινική δίωξη για κακούργημα στους τρεις συλληφθέντες – Τι λέει Γεωργιανός

14χρονη Νέα Σμύρνη: Τη συνάντησε την Κυριακή σε ξενοδοχείο στο Μεταξουργείο

Βαριές κατηγορίες αντιμετωπίζουν οι τρεις συλληφθέντες που φέρονται να κακοποιούσαν σεξουαλικά το 14χρονο κορίτσι που διέμενε σε δομή φιλοξενίας στη Νέα Σμύρνη. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Κατά περίπτωση αντιμετωπίζουν τα αδικήματα: μαστροπεία, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, παιδική πορνογραφία Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή για να απολογηθούν. Για την υπόθεση μαστροπείας και βιασμού της 14χρονης έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής, τρεις άνδρες, ηλικίας 24, 25 και 29 ετών. Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται, αφότου μια κοινωνική λειτουργός του Ιδρύματος δήλωσε την εξαφάνιση της ανήλικης, μετά από τις συνεχείς εξαφανίσεις τις τελευταίες ημέρες, στις 19 και στις 20 του μήνα.

H κοινωνική λειτουργός φέρεται να ενημερώθηκε από μια φίλη τής 14χρονης ότι η τελευταία είχε γνωρίσει έναν άνδρα και πήγαινε μαζί του. Η 14χρονη έφυγε πάλι το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής 19 Μαρτίου και επέστρεψε το πρωί της Δευτέρας. Παράλληλα, η αδερφή της, ηλικίας 16 ετών, πήρε σε κάποια στιγμή το κινητό τηλέφωνο της 14χρονης και διαπίστωσε, ότι είχε συνομιλίες και ανταλλαγές μηνυμάτων με άνδρες. Στη συνέχεια, η κοινωνική λειτουργός ενημέρωσε σχετικά την ΕΛΑΣ που συνέλαβε τρία άτομα, τα οποία είχαν συναντηθεί με την ανήλικη σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Μεταξουργείου. Η 14χρονη επέστρεψε στη δομή φιλοξενίας χθες το πρωί, Δευτέρα 20 Μαρτίου, αλλά στη συνέχεια εξαφανίστηκε και πάλι, ενώ έως αυτή την ώρα είναι άγνωστο πού βρίσκεται. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές της ΕΛΑΣ, οι τρεις συλληφθέντες ισχυρίζονται ότι η 14χρονη πήγε με την θέλησή της μαζί τους.

«Δεν γνώριζα ότι ήταν ανήλικη» δηλώνει νεαρός Γεωργιανός για τη 14χρονη από το ίδρυμα που την εξέδιδαν

Τον ρόλο ενός νεαρού αλλοδαπού εξετάζουν οι Αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση του κυκλώματος μαστροπείας με θύμα την ανήλικη. Ο νεαρός Γεωργιανός μιλά στο protothema.gr και παραδέχεται ότι συνάντησε το 14χρονο κορίτσι το βράδυ της Κυριακής στο ξενοδοχείο του Μεταξουργείου, αλλά εξηγεί πως δεν ήρθε σε επαφή μαζί της έναντι χρημάτων και απλά της πλήρωσε το δωμάτιο για να μην μείνει στο δρόμο. Όπως ισχυρίζεται, δεν γνώριζε την ηλικία της μέχρις ότου η 14χρονη του την αποκαλύψει.

«Μια φορά την έχω δει την Α., προχθές το βράδυ. Συναντηθήκαμε σε μια πλατεία, μας γνώρισε ένας γνωστός μου, ο Αντώνης, και μου είπε πως είναι απλά φίλοι. Ούτε ήξερα την ηλικία της. Φαινόταν 17 το λιγότερο. Μέχρι που μου είπε η ίδια ότι είναι 14, δεν γνώριζα ότι είναι ανήλικη. Μιλήσαμε λίγο, μου είπε για τη ζωή της, πού μεγάλωσε και μετά μου είπε πως έπρεπε να γυρίσει πίσω στο ίδρυμα. Ήξερα ότι το κορίτσι δεν μπορούσε να επιστρέψει γιατί δεν υπήρχαν λεωφορεία. Μου είπε, “σε παρακαλώ δεν έχουμε λεφτά, να κάτσουμε κάπου να κοιμηθούμε, να μην μείνει κανείς στο δρόμο και γίνει κάτι κακό”».

Τη γύρισε με το αυτοκίνητο στο ίδρυμα

«Πήγαμε στο ξενοδοχείο και πλήρωσα το δωμάτιο, μόνο αυτό έκανα» υποστηρίζει ο ίδιος εξηγώντας ότι έμεινε στο δωμάτιο μαζί με τον γνωστό του και το κορίτσι μέχρι τα ξημερώματα, όταν και τη γύρισε με το αμάξι στο ίδρυμα. «Αφού ανεβήκαμε στο δωμάτιο πήγα και τους πήρα πατατάκια, μπύρες και κάθονταν μαζί. Μιλούσαν και γέλαγαν, δεν ξέρω αν έγινε κάτι άλλο.

Εγώ έφυγα όταν έφυγαν και αυτοί. Πήρα το κορίτσι και το πήγα στο ίδρυμα. Όταν την άφησα της είπα “οτιδήποτε χρειάζεσαι να με καλέσεις”» προσθέτει. Τέλος, ο νεαρός τονίζει πως το άτομο που συνόδευε την 14χρονη την είχε γνωρίσει μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Δεν ήξερα πολλά γιατί ο Αντώνης δεν είναι φίλος μου, απλά γνωριζόμαστε. Κατάλαβα, πάντως, πως είχαν γνωριστεί από social media ή από κάποιο μαγαζί που έβγαιναν και οι δύο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις