Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μακρόν συντάξεις: Απορρίφθηκαν και οι δύο προτάσεις μομφής
ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν συντάξεις: Απορρίφθηκαν και οι δύο προτάσεις μομφής

Μακρόν συντάξεις: Καταψηφίστηκαν οι προτάσεις δυσπιστίας του κόμματος της Λεπέν και του αριστερού Liot

Η γαλλική κυβέρνηση επιβίωσε από την πρώτη πρόταση μομφής της ομάδας Liot, καθώς η πρόταση δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία. Η διακομματική πρόταση που κατέθεσε δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις 287 ψήφους που απαιτούνταν, λαμβάνοντας 278 ψήφους υπέρ. Συνολικά 19 Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές ψήφισαν υπέρ της πρότασης μομφής, δήλωσε ο βουλευτής Alexandre Vincendet. Στη συνέχεια, η πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης ανακοίνωσε την έναρξη της ψηφοφορίας για τη δεύτερη πρόταση, αυτή του RN. Οι βουλευτές έχουν και πάλι 30 λεπτά για να ψηφίσουν.

Μιλώντας πριν από τις ψηφοφορίες, ο κεντρώος βουλευτής Σαρλ ντε Κουρσόν, ένας από τους συντάκτες της πρότασης δυσπιστίας, κατηγόρησε την κυβέρνηση Μακρόν για έλλειψη «θάρρους» κατά τη διάρκεια των κοινοβουλευτικών συζητήσεων. Από την πλευρά της, η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Μακρόν, Ορόρ Μπερζέ, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι ενεργεί ενάντια στο κοινό καλό

Οι προτάσεις δυσπιστίας κατατέθηκαν αφότου ο Εμανουέλ Μακρόν παράκαμψε την Εθνοσυνέλευση για να περάσει τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση που αυξάνει το όριο ηλικίας από τα 64 στα 62 έτη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις