Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Αναστασιάδης: Οι προϋποθέσεις που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσαν τη μαζική συμμετοχή αποδήμων στις εκλογές
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Αναστασιάδης: Οι προϋποθέσεις που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσαν τη μαζική συμμετοχή αποδήμων στις εκλογές

Αναστασιάδης: Η ελληνική ταυτότητα δεν σβήνει όσα χιλιόμετρα κι αν βρίσκεται κανείς μακριά από την πατρίδα

Το χειρότερο που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι οδήγησε την ελληνική κοινωνία στην απουσία οράματος κι ελπίδας, τονίζει ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ και πρόεδρος της ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό, Σάββας Αναστασιάδης. Ο κ. Αναστασιάδης τονίζει ότι αυτό το όραμα επιδίωξε η ΝΔ να ξαναδώσει στους Έλληνες από την επομένη κιόλας των εκλογών του 2019 κι αυτό θα συνεχίσει να επιδιώκει και τη νέα τετραετία. Ο κ. Αναστασιάδης σημειώνει επίσης ότι η αυτοδυναμία δεν είναι για τη ΝΔ μία μονοδιάστατη κομματική στόχευση αλλά επισημαίνει ότι «χρειαζόμαστε την αυτοδυναμία γιατί η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί με στιβαρό χέρι». Κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι μάχεται με όπλα της την πόλωση και την τοξικότητα, ενώ υπογραμμίζει ότι ο στόχος των εκλογών είναι «να χτίσουμε μια καλύτερη Ελλάδα».

«Η άσκηση των πολιτικών δικαιωμάτων από τους πολυάριθμους απόδημους Έλληνες αποτελεί ένα ζήτημα που απασχολεί τη χώρα μας εδώ και δεκαετίες. Το δικαίωμα του εκλέγειν είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένο για όλους τους Έλληνες ανά τον κόσμο που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της πατρίδας μας. Η κυβέρνησή μας προσπάθησε να άρει κάθε περιορισμό στη διαδικασία με τη νομοθετική πρωτοβουλία που κατέθεσε στη Βουλή τον Απρίλιο του 2021, δεν συγκέντρωσε όμως τις 200 ψήφους που απαιτούνταν. Οι προϋποθέσεις που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ακύρωσαν στην πράξη τη μαζική συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού στις εκλογές. Το βέβαιο είναι ότι ο απόδημος Ελληνισμός αποτελεί ένα τεράστιο ανθρώπινο κεφάλαιο, το οποίο η χώρα πρέπει να το αξιοποιήσει, χτίζοντας και ενισχύοντας τις γέφυρες με τους Έλληνες σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Η ελληνική ταυτότητα δεν σβήνει όσα χιλιόμετρα κι αν βρίσκεται κανείς μακριά από την πατρίδα», τόνισε αναφορικά με τον απόδημο ελληνισμό ο κ. Αναστασιάδης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις