Πάσο για ταξίδια στην Ευρώπη: Ξεκίνησε ο διαγωνισμός, ποιοι είναι οι δικαιούχοι

ΚΟΣΜΟΣ

Πάσο για ταξίδια στην Ευρώπη: Ξεκίνησε ο διαγωνισμός, ποιοι είναι οι δικαιούχοι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Πάσο για ταξίδια στην Ευρώπη: Που υποβάλλονται οι αιτήσεις

16.03.2023 | 19:09

Την έναρξη του φετινού διαγωνισμού για το δωρεάν ταξιδιωτικό πάσο σε 35.000 νέους και νέες ηλικίας 18 ετών, για να εξερευνήσουν την Ευρώπη, εξήγγειλε η Κομισιόν. Για να αποκτήσουν το ταξιδιωτικό πάσο, οι νέοι και οι νέες που ενδιαφέρονται καλούνται να υποβάλουν αίτηση, μέχρι τις 29 Μαρτίου, στην Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας και να απαντήσουν σε ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών. Όσοι και όσες επιτύχουν και εφόσον έχουν γεννηθεί μεταξύ της 1ης Ιουλίου 2004 και 30ής Ιουνίου 2005, θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη έως και για 30 ημέρες κατά τη διάρκεια της ταξιδιωτικής περιόδου από 15 Ιουνίου 2023 έως 30 Σεπτεμβρίου 2024.

Η πρόσκληση είναι ανοικτή σε νέους και νέες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από τρίτες χώρες συνδεδεμένες με το πρόγραμμα Erasmus+, όπως η Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, η Βόρεια Μακεδονία, η Νορβηγία, η Σερβία και η Τουρκία. Οι δικαιούχοι που θα ταξιδέψουν χάρη στο DiscoverEU μπορούν να επισκεφθούν τις πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης, προορισμούς που περιλαμβάνονται στον αναγνωρισμένου κύρους κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO ή τόπους στους οποίους έχει δοθεί το σήμα ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τι είναι το «Βραβείο προσβάσιμης πόλης»

Οι νέοι και νέες που θα ταξιδέψουν μπορούν επίσης να γνωρίσουν τις πόλεις που έχουν λάβει το Βραβείο προσβάσιμης πόλης. Πρόκειται για πόλεις που έχουν κατορθώσει να γίνουν πιο εύκολα προσβάσιμες για όλους, ανεξάρτητα από ηλικία, κινητικότητα ή ικανότητα. Τα άτομα που θα συμμετέχουν θα λάβουν και από μία εκπτωτική κάρτα η οποία προσφέρει περισσότερες από 40.000 δυνατότητες έκπτωσης σε δημόσιες συγκοινωνίες, πολιτιστικές επισκέψεις, διαμονή, διατροφή, αθλητισμό και άλλες υπηρεσίες διαθέσιμες στις επιλέξιμες χώρες.

Exit mobile version