Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας – συνέντευξη στο Mega: Απάντηση κόλαφος από τον Άκη Σκέρτσο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας – συνέντευξη στο Mega: Απάντηση κόλαφος από τον Άκη Σκέρτσο

Τσίπρας - συνέντευξη στο Mega: «Δεν μπορώ να δεχθώ τέτοιου τύπου υποδείξεις» δήλωσε ο Άκης Σκέρτσος

Απάντηση σε όσα δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στο Mega, έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος, με συνέντευξή του στην ΕΡΤ. «Θα περίμενα σήμερα ο κ. Τσίπρας να πει μια συγγνώμη […] η ευθύνη δεν μπορεί να είναι αόριστη, πρέπει να έχει ονοματεπώνυμο. Θα περίμενα από τον κ. Τσίπρα να πει, ‘ζητώ συγγνώμη διότι αποψίλωσα την ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων από προσωπικό. Κάνοντας απόσπαση στο κόμμα και σε πολιτικά γραφεία, στελεχών αυτής της ανεξάρτητης αρχής’. Ο ρόλος των ανεξάρτητων αρχών για τέτοιες κρίσιμες υπηρεσίες είναι πάρα πολύ σημαντικός», υπογράμμισε εν κατακλείδι ο υπουργός Επικρατείας.

Κληθείς εξ άλλου να απαντήσει στη θέση του κ. Τσίπρα, ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων αφ’ ης στιγμής ο υιός του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου ήταν «μετακλητός στο γραφείο του υπουργού» (σ.σ του Κώστα Καραμανλή) – και, άρα, ο ίδιος στη θέση του θα είχε παραιτηθεί – ο ‘Α. Σκέρτσος δήλωσε: «Ο κ. Καραμανλής δεν διώκεται ποινικά, δεν βλέπω καμία συσχέτιση. Δεν μπορώ να δεχθώ τέτοιου τύπου υποδείξεις προς τη δικαιοσύνη από οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο […] Ο κ. Τσίπρας έχει δείξει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τη σχέση του με τη δικαιοσύνη. Όποτε τον βολεύει, βγαίνει και λέει ότι ‘υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα’ και όταν η δικαιοσύνη καταδικάζει στελέχη του αμετάκλητα για πολύ σοβαρές υποθέσεις, παράβασης καθήκοντος δημοσίου λειτουργού, σφυρίζει αδιάφορα. Συνεπώς υποδείξεις προς τη δικαιοσύνη δεν νομίζω ότι μπορεί να κάνει».

Τσίπρας: «Αναλαμβάνω την ευθύνη σε κρίσιμες στιγμές»

Στη συνέντευξή του στο MEGA, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε αναφορικά με την τραγωδία στα Τέμπη πως «όλος ο ελληνικός λαός έζησε αυτή την οδύνη, επειδή ένιωσε ότι θα μπορούσε να είναι ο ίδιος στο τρένο». Ερωτηθείς για τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση στους σιδηροδρόμους κατά την περίοδο της διακυβέρνησής του, ο Αλ. Τσίπρας είπε: «Δεν έχω τσακωθεί με την ευθύνη. Την ανέλαβα και την αναλαμβάνω την ευθύνη σε κρίσιμες στιγμές, αυτήν όμως που μου αναλογεί».

Συγκεκριμένα, επισήμανε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε «ευθύνη» σε «κρίσιμες στιγμές» για «υποθέσεις μάλιστα που δεν αφορούσαν τα δικά τους πεπραγμένα». «Το 2015 ανέλαβα την ευθύνη να μην οδηγηθεί η χώρα στη χρεοκοπία και βρέθηκα στο στόχαστρο της κριτικής ότι έκανα κωλοτούμπα. Αργότερα ανέλαβα την ευθύνη για να κάνω αυτό που θεωρούσα πατριωτικό συμφέρον για τη χώρα και βρέθηκα στο στόχαστρο της κριτικής για τη συμφωνία των Πρεσπών . Ανέλαβα την ευθύνη και σε τραγωδίες που και ‘γώ έζησα με απώλειες ανθρώπινης ζωής που δεν είχαν όμως ανθρωπογενή αίτια, φυσικές καταστροφές αλλά βρέθηκα σε ευθύνη και την ανέλαβα», είπε, σημειώνοντας ότι στα Τέμπη είχαμε «ένα τραγικό γεγονός που δεν έπρεπε να συμβεί».

«Έχουμε την ευθύνη να διορθώσουμε αυτό το κράτος»

«Είναι αδιανόητο, Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Επί 12 λεπτά δύο τρένα κινούνταν σε αντίθετη κατεύθυνση, στην ίδια γραμμή ενώ υπάρχει διπλή γραμμή», πρόσθεσε, σχολιάζοντας πως η «διαπίστωση» του μέσου πολίτη είναι ότι το «κράτος το οποίο έχει στηθεί με τον τρόπο που στήθηκε δεν προσφέρει τη στοιχειώδη ασφάλεια στον Έλληνα πολίτη. Εμείς κυβερνήσαμε τέσσερα χρόνια, από τα πιο δύσκολα με τα μνημόνια. Αυτό το κράτος το αναξιοκρατικό, το πελατειακό, το ρουσφετολογικό, το αναποτελεσματικό δεν το φτιάξαμε εμείς. Έχουμε όμως την ευθύνη να το διορθώσουμε […] Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για όποιον χρειαστεί, όπου ψηλά και αν αυτός βρίσκεται για να μάθουμε την αλήθεια και να υπάρξει δικαιοσύνη» σημείωσε επίσης ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο Αλέξης Τσίπρας , σε ένα άλλο σημείο της συνέντευξης του, αναφέρθηκε και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ στη θέση του κυρίου Ντογιάκου θα είχα παραιτηθεί. Ο γιος του ήταν μετακλητός υπάλληλος του υπουργού που σήμερα βρίσκεται στην κρίση της κοινωνίας και αύριο στην κρίση της δικαιοσύνης. Αν ο γιος μου ήταν μετακλητός υπάλληλος του κυρίου Καραμανλή, θα συναισθανόμουν ότι υπάρχει μία σύγκρουση συμφερόντων».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις