Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο: Δύο συλλήψεις στον Άγιο Δημήτριο

ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο: Δύο συλλήψεις στον Άγιο Δημήτριο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο: Υπό την απειλή πιστολιού

15.03.2023 | 17:24

Ένα ζευγάρι, που συνελήφθη μετά από ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στον Άγιο Δημήτριο, βρίσκεται στο μικροσκόπιο της ασφάλειας για να διαπιστωθεί αν και σε ποιες ακόμη ληστείες ή άλλες έκνομες ενέργειες εμπλέκεται. Αστυνομικοί του Τμήματος εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, που είχαν αναλάβει τον εντοπισμό τους κατάφεραν να μπουν στα ίχνη τους και να ακινητοποιήσουν τον άνδρα και τη γυναίκα αμέσως μετά από ληστεία σε κοσμηματοπωλείο από το οποίο αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 80.000 ευρώ.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όπως προέκυψε, δρούσαν με συγκεκριμένο τρόπο. Η γυναίκα, μπήκε στο κατάστημα, ως πελάτης και ζήτησε να δει κάποια κοσμήματα. Ενώ ο ιδιοκτήτης μπήκε στη διαδικασία, εισέβαλε ένας άνδρας με μάσκα, ο οποίος, παραμερίζοντας και την κοπέλα(!), απέσπασε τα κοσμήματα. Ενώ ο δράστης διέφυγε-προς στιγμήν- η γυναίκα έμεινε στο κατάστημα, προκειμένου να μη γίνει σύνδεση μαζί του με απώτερο σκοπό να αποπροσανατολιστεί η αστυνομική έρευνα. Ήδη οι αστυνομικοί του προαναφερόμενου Τμήματος της Ασφάλειας, είχαν ταυτοποιήσει, όμως το ζευγάρι και σε ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στο Καματερό τον Φεβρουάριο και γνώριζαν ότι αποτελούσε συνεργό του άνδρα.

Ειδική ομάδα αστυνομικών

Σε βάρος και των δύο σχηματίστηκε δικογραφία για ληστείες κατά συρροή και κατά συναυτουργία καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων. «Για τον τερματισμό της δράσης τους», σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ «είχε συσταθεί ειδική ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, η οποία κατάφερε να τους συλλάβει αμέσως μετά τη διάπραξη ληστείας σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου. Πιο αναλυτικά, ο άνδρας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε στο κοσμηματοπωλείο και με την απειλή όπλου αφαίρεσε από χρηματοκιβώτιο κοσμήματα, η αξία των οποίων ξεπερνούσε τις 80.000 ευρώ. Ακολούθως διέφυγε με όχημα ιδιοκτησίας του.

Ο ρόλος του συνεργού

Σημαντικό ρόλο στην τέλεση της ληστείας διαδραμάτισε και η συνεργός του, η οποία προσποιήθηκε την πελάτισσα για να εξασφαλίσει την είσοδό του στο κοσμηματοπωλείο ενώ ακολούθως παρέμεινε στο σημείο με σκοπό τον αποπροσανατολισμό των ερευνών. Μετά τη σύλληψή τους, πραγματοποιήθηκαν έρευνες κατά τις οποίες εντός του οχήματος διαφυγής βρέθηκε το σύνολο των αφαιρεθέντων κοσμημάτων, τα οποία αποδόθηκαν στο κοσμηματοπωλείο. Επίσης –μεταξύ άλλων- κατασχέθηκαν: Το όχημα, ως μέσο τέλεσης εγκληματικών πράξεων, πιστόλι κρότου, 49 αβολίδωτα φυσίγγια και σακίδιο και ρουχισμός που φορούσαν κατά τη διάπραξη ληστειών.

Ψάχνουν κι άλλες ληστείες

«Από την προανακριτική έρευνα, που είχε προηγηθεί», καταλήγει η Αστυνομία «εξιχνιάστηκε επιπλέον ληστεία που διέπραξαν οι ανωτέρω, πρωινές ώρες της 22-02-2023, σε υποκατάστημα τράπεζας στο Καματερό, απ’ όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 3.290 ευρώ. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για τη συμμετοχή τους σε παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζονται».

Exit mobile version