Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Σάκκαρη – Καλίνινα Indian Wells: Με ανατροπή στους «16» η Ελληνίδα τενίστρια
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σάκκαρη – Καλίνινα Indian Wells: Με ανατροπή στους «16» η Ελληνίδα τενίστρια

Σάκκαρη - Καλίνινα Indian Wells: Όσα δήλωσε η Μαρία για τη φετινή πορεία της

Η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε με 2-1 σετ (3-6, 6-2, 6-4) της Ανελίνα Καλίνινα και προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο, δηλαδή στους «16» του Indian Wells. Η Ελληνίδα τενίστρια θα και αναμετρηθεί την Τρίτη (14/3) με την Καρολίνα Πλίσκοβα για μια θέση στα προημιτελικά του BNP Paribas Open. Μετά τον αγώνα στο Indian Wells, η Μαρί Σάκκαρη είπε στη συνέντευξη τύπου: «Δεν με νοιάζει να κερδίζω χωρίς να είναι καλή η απόδοσή μου. Αυτό που με απασχολεί είναι γιατί κάνω τόσα αβίαστα λάθη. Δεν είναι, όμως, κάτι που μπορώ να αλλάξω σε μια μέρα, δεν θα με κάνει να χάσω τον ύπνο μου.

Πολλές φορές έχω καταφέρει να επιστρέψω στον καλό μου εαυτό. Έχω ακούσει τόσες ιστορίες με παίκτες που δεν έπαιζαν καλά στο ξεκίνημα ενός τουρνουά και βελτιώνονταν σταδιακά. Πάντα θυμάμαι που μου έλεγε ο πρώην προπονητής μου, ο Τόμας (Γιόχανσον), ότι όταν κέρδισε το Australian Open έπαιξε χάλια στα πρώτα ματς. Το έχω πάντα στο μυαλό μου. Δεν πειράζει, δίνω στον εαυτό μου την ευκαιρία να παίξει καλύτερα την επόμενη μέρα».

https://twitter.com/WTA/status/1635018657838530568

«Πέτυχα μερικές καλές νίκες φέτος»

Για τη φετινή πορεία της στο tour: «Δεν έχω κάνει το τέλειο ξεκίνημα στη σεζόν, αλλά δεν είναι και άσχημο. Από εδώ και πέρα, με εξαίρεση αυτή την εβδομάδα, δεν έχω να υπερασπιστώ τίποτα μέχρι το Μεξικό. Υπάρχουν μόνο θετικά να σκεφτώ. Έχω και σημαντικές πιθανότητες να πάω καλά στο χώμα, διότι το παιχνίδι μου ταιριάζει σε αυτή την επιφάνεια. Πέτυχα μερικές καλές νίκες φέτος, ειδικά στην Ντόχα. Έπαιξα μερικά καλά ματς, αλλά είχα και σκληρές ήττες. Αισθάνομαι, όμως, ότι επιβιώνω και αυτό είναι καλό, διότι δίνω στον εαυτό μου την ευκαιρία να παίξει καλύτερα στο επόμενο ματς».

«Όταν προσπαθείς και απλά δεν μπορείς, αναρωτιέσαι τι κάνεις λάθος»

Με αφορμή κάποιες δύσκολες στιγμές που πέρασε την περσινή σεζόν, η Μαρία μίλησε για το πώς αισθάνεται όταν δεν της βγαίνουν τα παιχνίδια: «Είναι απαίσιο συναίσθημα, απαίσιο. Αν δεν προσπαθείς, δεν προσπαθείς. Αλλά όταν προσπαθείς και απλά δεν μπορείς, αναρωτιέσαι τι κάνεις λάθος. Γιατί δεν μπορώ να παλέψω, να κάνω το καλύτερο που μπορώ; Στα τελευταία δύο ματς, όμως, ξεκίνησα πολύ άσχημα, έκανα πολλά λάθη και η ενέργειά μου ήταν σε χαμηλά επίπεδα. Ένιωθα ότι δεν μπορούσα, αλλά μετά βρήκα τον τρόπο να παλέψω και να επιστρέψω. Και αυτό είναι διαφορετικό σε σχέση με πέρυσι και είμαι χαρούμενη». Σε ποιον μιλάει όταν βρίσκεται σε αυτή την άσχημη ψυχολογική κατάσταση; «Στην ομάδα μου και σίγουρα στην ψυχολόγο μου, γιατί έχει να κάνει με το πνευματικό κομμάτι. Φυσικά και στη μαμά μου, με βοηθάει».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις