Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / 2 εκατ. ευρώ για έργα οδικής ασφάλειας στην Καισαριανή
ΕΛΛΑΔΑ

2 εκατ. ευρώ για έργα οδικής ασφάλειας στην Καισαριανή

Ο Δήμος Καισαριανής είναι ανάμεσα στους 135 Δήμους της χώρας που λαμβάνει χρηματοδότηση για το πρόγραμμα «Βελτίωση της οδικής ασφάλειας».

Με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών που εκδόθηκε την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023, ο Δήμος Καισαριανής μπορεί να προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματος οδικής ασφάλειας τους αμέσως επόμενους μήνες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εργασίες βελτίωσης της οδικής ασφάλειας σε κρίσιμα σημεία της πόλης, όπως στις σχολικές μονάδες, στην Κεντρική Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως και σε σημεία αυξημένης κυκλοφορίας.

Το σχέδιο που κατέθεσε ο Δήμος Καισαριανής χωρίζεται σε 2 υποέργα:

Υποέργο 1

«Προμήθεια Μέσων Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας»: βελτιωτικές επεμβάσεις που στοχεύουν στη διασφάλιση της ασφάλειας και άνετης κινητικότητας και προσβασιμότητας των πολιτών.

Περιλαμβάνει:

  • διαγράμμιση και κατακόρυφη σήμανση 18 διαβάσεων σχολικών συγκροτημάτων, βάσει των απαραίτητων προδιαγραφών για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας και της ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών
  • επεμβάσεις βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στη Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως, η οποία αποτελεί κεντρικό οδικό και εμπορικό άξονα του Δήμου Καισαριανής.

Υποέργο 2

«Μελέτη και ανακατασκευή επικίνδυνου τμήματος οδού Καραμολέγκου & ολισθηρών επικίνδυνων οδοστρωμάτων του Δήμου Καισαριανής»

Περιλαμβάνει:

  • Ανασχεδιασμό τμήματος της οδού που παρουσιάζει σοβαρά ζητήματα προσβασιμότητας τόσο ως προς την ασφάλεια των ΙΧ όσο και ως προς την ασφάλεια των πεζών και των χρηστών αμαξιδίων κ.λπ.
  • Η οδός πρέπει να ανασχεδιαστεί σε ένα τμήμα μήκους 500 μέτρων, κατά τα οποία η ρήση καθόδου είναι ανάποδη και οδηγεί τα οχήματα προς το παρακείμενο ρέμα. Το σημείο στερείται ορατότητας για τα οχήματα στο ρεύμα ανόδου προς την Περιφερειακή Υμηττού, με αποτέλεσμα να σημειώνονται πολλά ατυχήματα, μεταξύ αυτών αρκετά θανατηφόρα. Η μελέτη προβλέπει παρεμβάσεις παρόμοιου σκοπού και σε άλλα ολισθηρά και με ανάποδη ρήση επικίνδυνα οδοστρώματα του Δήμου.

*Το Πρόγραμμα υπάγεται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης (Next Generation EU).

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις