Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απεργία σε τρένα – προαστιακό: «Φρένο» ως την Παρασκευή
ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία σε τρένα – προαστιακό: «Φρένο» ως την Παρασκευή

Απεργία σε τρένα - προαστιακό: Συνάντηση σιδηροδρομικών με Γεραπετρίτη

Η απεργία και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων των σιδηροδρόμων θα συνεχιστεί ως και την Παρασκευή 10 Μαρτίου με αποτέλεσμα να μπει «φρένο» στα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς (ΠΟΣ-ΜΣΤ), σε χθεσινή της ανακοίνωση απαιτεί ασφαλή, ποιοτικό και δημόσιο σιδηρόδρομο. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της ΠΟΣ-ΜΣΤ με τον Υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη, όπου θα του καταθέσει τις προτάσεις της για την επανεκκίνηση του Σιδηροδρόμου. «Μετά τη λήξη της θα επαναπροσδιορίσουμε τη στάση μας, γιατί ο αγώνας μας για την απόδοση ευθυνών και ασφάλεια των μεταφορών δεν τελειώνει εδώ. Το ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ σε όλους τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν στο τραγικό δυστύχημα, ως ελάχιστο φόρο τιμής» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΠΟΣ-ΜΣΤ.

Γεραπετρίτης: Δύο σταθμάρχες σε κάθε σταθμό -Eπανεκκίνηση σιδηροδρόμου ως τέλος Μαρτίου

Χθες Τετάρτη ο Γιώργος Γεραπετρίτης παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων και των τρένων. Ο υπουργός Επικρατείας και Μεταφορών-Υποδομών, προανήγγειλε την επανεκκίνηση των δρομολογίων των τρένων από τα τέλη Μαρτίου, με όρους απόλυτης ασφάλειας και πρώτο μέτρο την παρουσία δύο σταθμαρχών σε όλους τους σταθμούς, καθώς και τη μείωση δρομολογίων. Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει πλαίσιο αποζημιώσεων από το κράτος προς τις οικογένειες των θυμάτων, διαμηνύοντας ότι η κυβέρνηση θα είναι και «από πάνω» όσον αφορά τις αποζημιώσεις από την Hellenic Τrain.

Σχετικά με τη σύμβαση τεχνολογικής αναβάθμισης 717, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι θα γίνουν οι αναγκαίες ενέργειες ώστε να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς. Αποκάλυψε, δε, πως ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον πρόεδρο της μητρικής εταιρείας, της Alstom Γαλλίας, και έδωσε σαφή εντολή ώστε ο χρόνος αποπεράτωσης να είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομος. Ο υπουργός Επικρατείας εξέφρασε την οδύνη και τον σπαραγμό του -όπως χαρακτηριστικά είπε- για την «πρωτοφανή εθνική τραγωδία που μας σημάδεψε όλους». «Η οδύνη θα πρέπει να βρει κάθαρση», τόνισε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις