Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Τσιτσιπάς – Σάκκαρη Indian Wells: Τα ματσαρίσματα των τενιστών στην Καλιφόρνια
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τσιτσιπάς – Σάκκαρη Indian Wells: Τα ματσαρίσματα των τενιστών στην Καλιφόρνια

Τσιτσιπάς - Σάκκαρη Indian Wells: «Το απολαμβάνω που είμαι εδώ» είπε ο Έλληνας πρωταθλητής

Ξεκίνησε το πρώτο Masters 1000 της χρονιάς στην έρημο της Καλιφόρνιας, το φημισμένο Indian Wells, στο οποίο θα αγωνιστούν ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη. Ο Τζόρνταν Τόμπσον θα είναι ο πρώτος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Μαρτίου. Ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 2 του ταμπλό, θα κάνει την πρεμιέρα του στον 2ο γύρο κόντρα στον Αυστραλό, ο οποίος επικράτησε με άνεση του Γκαέλ Μομφίς. Ο Τόμπσον χρειάστηκε μόλις 1 ώρα και 5 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση του Γάλλου, επικρατώντας με 2-0 σετ (6-3, 6-1), παίρνοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Ο Τόμπσον που βρίσκεται στο Νο 87 της παγκόσμιας κατάταξης δεν είναι άγνωστος στον Τσιτσιπά, αφού έχουν τεθεί αντιμέτωποι δύο φορές, στις οποίες βγήκε νικητής ο Έλληνας πρωταθλητής.

Πάντως, ο Στέφανος Τσιτσιπάς με δηλώσεις του έβαλε πολύ χαμηλά τον πήχη για αυτό το τουρνουά, προφανώς διότι δε νιώθει ακόμα 100% έτοιμος μετά τον τραυματισμό στον ώμο. «Είμαι ακόμα σε αποθεραπεία», είπε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου εν όψει Indian Wells ο 24χρονος τενίστας. «Δεν θα υποκριθώ, δεν θα πω ότι είμαι φαβορί ή ότι έχω πιθανότητες να πάω καλά σε αυτά τα δύο τουρνουά, γιατί δεν θα ήταν σωστό. Δεν βλέπω τον εαυτό μου ως φαβορί. Δεν το έχω πει πολλές φορές στην καριέρα μου, όμως δεν νομίζω ότι μπορώ να πάω μακριά. Η προτεραιότητα είναι να ετοιμάσω το σώμα μου και να το “φτιάξω” για τη σεζόν στο χώμα. Το απολαμβάνω που είμαι εδώ, μου αρέσουν τουρνουά σαν αυτό και να στοχεύω σε τίτλους σε Masters, ωστόσο είμαι σχεδόν βέβαιος ότι δεν θα είναι η καλύτερή μου εμφάνιση».

Κόντρα στη Σέλμπι Ρότζερς η Μαρία Σάκκαρη

Από την άλλη, η Μαρία Σάκκαρη θα αγωνιστεί κόντρα στη Σέλμπι Ρότζερς, η οποία απέκλεισε στα προκριματικά την Κέιτι Βόλινετς. Η 30χρονη Αμερικανίδα επικράτησε της συμπατριώτισσάς της με 2-1 σετ (6-4, 4-6, 6-1) σε 2 ώρες και 22 λεπτά και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση όπου θα αντιμετωπίσει την Σάκκαρη. H Ρότζερς βρίσκεται στο Νο 41 της παγκόσμιας κατάταξης και έχει αναμετρηθεί τρεις φορές στο παρελθόν με την Ελληνίδα τενίστρια, νικώντας την και στις τρεις.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SAKKATTACK (@mariasakkari)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις