Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γεροβασίλη για Γεραπετρίτη: «Ο κόσμος απαιτεί αλήθεια και δικαιοσύνη για τα Τέμπη»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη για Γεραπετρίτη: «Ο κόσμος απαιτεί αλήθεια και δικαιοσύνη για τα Τέμπη»

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής «οφείλει απαντήσεις»

Για τα όσα ανακοίνωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης για την επαναλειτουργία και τεχνολογική αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου, τοποθετήθηκε η Όλγα Γεροβασίλη. «Παρακολούθησα σήμερα πολύ λίγο την εισήγηση του κ. Γεραπετρίτη. Θα ήθελα να την δω ολόκληρη αλλά κυρίως θα ήθελα να βρίσκομαι στο Σύνταγμα, όπου και θα πάω αμέσως μετά. Αυτό λοιπόν που συγκράτησα στον πολύ λίγο χρόνο που τον άκουσα είναι ότι δεν είναι αρμόδιος για όλο το υπουργείο Υποδομών, αλλά για να διερευνήσει. Ότι ήρθε εδώ για να συντονίσει το τι θα γίνει και πώς θα γίνει με την περίφημη ελέγχουσα επιτροπή την οποία -ως μη όφειλε να κάνει με τέτοιο τρόπο- διόρισε ο ελεγχόμενος κ. Μητσοτάκης, «δίπλα» στην οποία όπως μας είπε ο κ. Σκέρτσος θα δουλέψει η δικαιοσύνη! Εν τω μεταξύ τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά και αμείλικτα» ανέφερε ως πρώτο σχόλιο.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής «οφείλει απαντήσεις», μεταξύ των οποίων: «Γιατί προσέλαβε παρανόμως τον σταθμάρχη; Γιατί σταμάτησε η λειτουργία του κέντρου της Λάρισας αλλά και του δευτεροβάθμιου κέντρου ελέγχου στην Αθήνα επί των ημερών του; Γιατί άλλαξε τη σύμβαση του 2021 -κατά το έτος 2022- η οποία δέσμευε την ιδιωτική εταιρεία σε επενδύσεις 700 εκ ευρώ και αντιστοίχως το ελληνικό δημόσιο να υλοποιήσει τα συστήματα ασφαλείας; Γιατί απάλλαξε την εταιρεία από 600 περίπου εκατομμύρια επενδύσεων και ταυτόχρονα και το ελληνικό κράτος από την υποχρέωση να ολοκληρώσει τα συστήματα ασφαλείας;»

«Οφείλουν να απολογηθούν και να απαντήσουν υπουργοί και υφυπουργοί της τετραετίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αν καταφεύγουν στο «όλοι το ίδιο είμαστε», ίσως εξυπηρετεί προς στιγμήν τη Νέα Δημοκρατία σίγουρα όμως δεν εξυπηρετεί ούτε την τάξη πραγμάτων ούτε τη δημοκρατία. Με προσπάθειά τους να εξισώσουν όλες διαφορετικές πολιτικές και τις ιδεολογικές διαφορές σε ένα κοινό παρανομαστή ανοίγουν δρόμους εξαιρετικά σκοτεινούς» πρόσθεσε η κα. Γεροβασίλη μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις