Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

04

Οκτωβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Νέες λίστες – καλάθι νοικοκυριού: Ποια προϊόντα εντάσσονται
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέες λίστες – καλάθι νοικοκυριού: Ποια προϊόντα εντάσσονται

Νέες λίστες - καλάθι νοικοκυριού: Αναρτήθηκαν στο e-katanalotis

Τα προϊόντα χαμηλής τιμής που εντάσσονται στις νέες λίστες στο «καλάθι του νοικοκυριού» ανακοίνωσαν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Υπενθυμίζεται πως πλέον το «καλάθι του νοικοκυριού» έχει ενισχυθεί με νέα προϊόντα (60 συνολικά) καθώς και σαρακοστιανά, ενώ στο προσεχές διάστημα θα έρθουν δυο νέα «καλάθια»: το «καλάθι του Πάσχα» και το «καλάθι του νονού». Δείτε τις νέες λίστες, που θα παραμείνουν σε ισχύ έως και την προσεχή Τρίτη 14 Μαρτίου, επιλέγοντας από τον σύνδεσμο την αλυσίδα της αρεσκείας σας, πατώντας εδώ.

Με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για το «καλάθι του νοικοκυριού» αυξήθηκε το πεδίο εφαρμογής, και πλέον εντάσσονται στις λίστες 60 κατηγορίες προϊόντων (ήταν 51 μέχρι σήμερα). Συγκεκριμένα, ενώ μέχρι πρότινος υπήρχε η γενική κατηγορία των οσπρίων, πλέον υπάρχει γίνεται χωριστή αναφορά σε φακές, φασόλια και ρεβίθια. Επιπλέον, ως τώρα είχαμε πάριζα ή γαλοπούλα. Πλέον θα υπάρχει και πάριζα και γαλοπούλα. Ομοίως, για το κοτόπουλο υπήρχε μια κατηγορία, ωστόσο πλέον υπάρχει κοτόπουλο ολόκληρο και κοτόπουλο σε μέρη (κομμάτια).

Σε ισχύ το «καλάθι της Σαρακοστής» – Νέα καλάθια για το Πάσχα

Την ίδια στιγμή, σε ισχύ παραμένει το «καλάθι της Σαρακοστής». Αυτό σημαίνει ότι στο «καλάθι» προστέθηκαν χαλβάς, νηστίσιμες σαλάτες (αλοιφές) και κατεψυγμένα θαλασσινά με δύο τουλάχιστον είδη σε κάθε αλυσίδα. Στα σχέδια της κυβέρνησης είναι και δύο νέα καλάθια για το Πάσχα, το ένα για τα σούπερ μάρκετ (καλάθι του Πάσχα) και το δεύτερο για τα παιχνιδάδικα (καλάθι του νονού).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις