Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πανό ΚΚΕ Λευκός Πύργος: Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη
ΕΛΛΑΔΑ

Πανό ΚΚΕ Λευκός Πύργος: Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Πανό ΚΚΕ Λευκός Πύργος: Χρήση χημικών από αστυνομικές δυνάμεις – Άγρια και απρόκλητη βία καταγγέλλει το ΚΚΕ

Επεισόδια σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για το δυστύχημα στα Τέμπη. Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, μέλη του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Γιάννη Δελή, ανάρτησαν στον Λευκό Πύργο πανό διαμαρτυρίας. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με χρήση χημικών, απώθησαν τους διαδηλωτές και μετά από λίγη ώρα κατέβηκε και το πανό στο οποίο αναγράφονταν «Τώρα η οργή να γίνει ανατροπή, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί». Σύμφωνα με τον κ. Δελή, επρόκειτο για «μία συμβολική ενέργεια καταγγελίας του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος που έγινε στα Τέμπη». Με αφορμή την «άγρια και απρόκλητη βία που δέχτηκαν», όπως καταγγέλλει το ΚΚΕ, «τα μέλη και ο βουλευτής του κόμματος» καλεί σε συγκέντρωση το μεσημέρι στον Λευκό Πύργο και πορεία στη συνέχεια.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε το ΚΚΕ

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ, που σήμερα το πρωί βρέθηκαν στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης και προχώρησαν στη συμβολική ανάρτηση πανό με σύνθημα “Τώρα η οργή να γίνει ανατροπή, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί”. Το αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός δύο εξ αυτών. Χαρακτηριστικό της στάσης της αστυνομίας είναι ότι εγκλώβισαν μέσα στον Λευκό Πύργο κάποιους από τους συμμετέχοντες στη συμβολική αυτή κινητοποίηση και δεν άφηναν κανένα να αποχωρήσει από το χώρο, ούτε καν τον βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή.

Όσο και να θέλει η κυβέρνηση της ΝΔ να επιβάλει ένα κλίμα σιωπής και αστυνομοκρατίας στις πολύμορφες εκδηλώσεις για το έγκλημα στα Τέμπη, δεν θα της περάσει. Ο λαός και η νεολαία, όλοι μας, είμαστε αγανακτισμένοι και οργισμένοι με αυτήν την πολιτική που θυσιάζει τις ζωές μας στο βωμό των κερδών και του εχθρικού για το λαό κράτους. Αυτό εκφράζεται και με τα μαζικά συλλαλητήρια όλων αυτών των ημερών σε όλη τη χώρα.

Συνεχίζουμε. Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις