Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Καϊλή αποφυλάκιση: Πότε αναμένεται η απόφαση για το αίτημα της ευρωβουλευτού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καϊλή αποφυλάκιση: Πότε αναμένεται η απόφαση για το αίτημα της ευρωβουλευτού

Καϊλή αποφυλάκιση: Στο εφετείο βρέθηκε η ευρωβουλευτής

Ολοκληρώθηκε η ακρόαση της Εύας Καϊλή και του Μαρκ Ταραμπέλα στο εφετείο των Βρυξελλών, μετά την έφεση που είχαν ασκήσει. Όπως ανέφερε ο δικηγόρος της ευρωβουλευτού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, η απόφαση για την κ. Καϊλή αναμένεται στις 3 Μαρτίου. Συγκεκριμένα, το Εφετείο θα εξετάσει αν η Εύα Καϊλή θα παραμείνει υπό κράτηση ή όχι, όπως επιβεβαίωσε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπός του. Επιπλέον, το Εφετείο θα εξετάσει το αίτημα αποφυλάκισης και του Βέλγου ευρωβουλευτή, Μαρκ Ταραμπέλα.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου, στις 16 Φεβρουαρίου, να παραταθεί κατά δύο μήνες η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή, ο συνήγορός της Σβεν Μαρί άσκησε έφεση, η οποία βάσει της διαδικασίας εκδικάζεται εντός 15 ημερών. Το ίδιο είχε πράξει και ο συνήγορος του κ. Ταραμπέλα. Η υπεράσπιση της Εύας Καϊλή ζητά την αποφυλάκισή της με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Σε περίπτωση που η απόφαση του Εφετείου είναι αρνητική, η κ. Καϊλή θα παραμείνει προφυλακιστέα για δύο μήνες.

Δημητρακόπουλος: «Δεν εφαρμόζεται το τεκμήριο αθωότητας»

Σε δηλώσεις του, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος σημείωσε πως «το τεκμήριο αθωότητας δεν εφαρμόζεται στις Βρυξέλλες», καθώς «όσοι ομολογούν τα εγκλήματά τους αφήνονται ελεύθεροι. Αυτοί που παλεύουν γιατί δεν έχουν διαπράξει κάτι το οποίο είναι ποινικά κολάσιμο κρατούνται στη φυλακή. Θέλω να πιστεύω όμως ότι με την τελευταία αποφυλάκιση του συντρόφου της κυρίας Καϊλή, θα πέσει και το τελευταίο επιχείρημα που έχουν οι δικαστές […] που επειδή φοβούνται, αν την αφήσουν ελεύθερη, θα καταστρέψει τα στοιχεία. Και εδώ αναρωτιέμαι δημόσια και φωναχτά: αν υπάρχουν στοιχεία, ο σύντροφός της τι θα τα κάνει;».

Για τον Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος «έδωσε» την Εύα Καϊλή και τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε: «Τι αξία μπορεί να έχει ο λόγος του κ. Παντσέρι, ο οποίος, μέχρι να συνεργαστεί με τις αρμόδιες Αρχές, εθεωρείτο παντελώς αναξιόπιστος μάρτυρας;». «Ξαφνικά, έναν άνθρωπο που ό,τι έλεγε εθεωρείτο ψέμα, μόλις άρχισε να κατηγορεί την κυρία Καϊλή και άλλους 3 – 4 ευρωβουλευτές απέκτησε υπόσταση του “μάρτυρος του στέμματος”». Ακόμη, ο δικηγόρος υπογράμμισε πως δεν υπάρχει καμία απόδειξη για τα όσα λέει ο Αντόνιο Παντσέρι για τα 250.000 ευρώ που φέρεται να πήρε από το Κατάρ η Εύα Καϊλή, καθώς «όλοι οι υπόλοιποι το διαψεύδουν».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις