ΜΜΜ απεργία 1/3/2023: Στάση εργασίας σε Μετρό και Ηλεκτρικό την Τετάρτη

ΕΛΛΑΔΑ

ΜΜΜ απεργία 1/3/2023: Στάση εργασίας σε Μετρό και Ηλεκτρικό την Τετάρτη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

ΜΜΜ απεργία 1/3/2023: Ποιες ώρες θα παραμείνουν στάσιμοι οι συρμοί

28.02.2023 | 18:30

Με στάση εργασίας στα ΜΜΜ φαίνεται πως θα ξεκινήσει ο Μάρτιος, καθώς αύριο (01/03) δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στον Ηλεκτρικό από  την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 14:00 το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό τα δρομολόγια δεν θα εκτελούνται από τις 18:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας. Όπως προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, στάση εργασίας θα ισχύσει στη γραμμή 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 14:00 το μεσημέρι της Τετάρτης 1 Μαρτίου. ενώ σημειώνεται πως το μέσο θα κινείται από τις 14:00 «με την παροχή κοινωνικού έργου».

Η στάση εργασίας στον Ηλεκτρικό (γραμμή 1) έρχεται να προστεθεί στην στάση εργασίας που έχουν προκηρύξει τα σωματεία ΣΕΛΜΑ και ΣΗΑΜ στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό την ίδια μέρα από τις 18:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας. Σημειώνεται ότι μέχρι αυτή τη στιγμή, η ΣΤΑ.ΣΥ. δεν έχει επισήμως επιβεβαιώσει την πραγματοποίηση των παραπάνω στάσεων εργασίας. Αν αυτό συμβεί, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ:

«Στάση εργασίας στη Γραμμή 1 της ΣΤΑ.ΣΥ την Τετάρτη 1/3/2023 από την έναρξη μέχρι τη λήξη της βάρδιας, με τη παροχή κοινωνικού έργου από τις 14:00 μέχρι τη λήξη (Λειτουργία από 2 μ.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας). Η κυβέρνηση επιδιώκοντας, μεθοδικά, την απαξίωση της ΣΤΑ.ΣΥ και την ξεθεμελίωση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων, με απώτερο στόχο την εκχώρηση κρίσιμων τομέων της σε ιδιώτες, αφήνει να υπάρχουν κενές εκατοντάδες οργανικές θέσεις εργασίας. Αυτό έχει ως συνέπεια πολλοί συνάδελφοι να εργάζονται εξαντλητικά ωράρια, χωρίς ανάπαυση, ακόμα και ολόκληρα 12ωρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται!

Το Σωματείο μας διεκδικεί την άμεση πρόσληψη μόνιμου και τακτικού προσωπικού με διαφανείς διαδικασίες. Αντί αυτού η κυβέρνηση προωθεί με νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών τη λύση των αποσπασματικών προσλήψεων, που θα είναι ένα ακόμα «μπάλωμα» στο πρόβλημα της Εταιρίας. Για αυτό αποφασίσαμε να προχωρήσουμε τη Τετάρτη 1η Μαρτίου 2023 σε στάση εργασίας από την έναρξη μέχρι τη λήξη της βάρδιας, με αίτημα την άμεση πρόσληψη μόνιμου και τακτικού προσωπικού.

Για την προετοιμασία της κινητοποίησης ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και γι’ αυτό καθυστέρησε η γνωστοποίησή της στους φίλους επιβάτες. Πάντως, για την ελάχιστη παροχή εγγυημένης κοινωνικής υπηρεσίας, για την εξυπηρέτηση κοινωνικών αναγκών, θα εργαστούμε από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη της βάρδιας! Διεκδικούμε αξιοπρεπή εργασία και προσλήψεις μόνιμου και τακτικού προσωπικού, με διαφάνεια!»

Exit mobile version