Παντσέρι ομολογία – Κατάρ: Ο πρώην ευρωβουλευτής «καίει» Καϊλή και Τζόρτζι

ΚΟΣΜΟΣ

Παντσέρι ομολογία – Κατάρ: Ο πρώην ευρωβουλευτής «καίει» Καϊλή και Τζόρτζι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Παντσέρι ομολογία - Κατάρ: Όσα φέρεται να αποκάλυψε στις βελγικές Αρχές

25.02.2023 | 13:51

Νέες αποκαλύψεις για το Qatargate κάνει ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι, βάζοντας στο κάδρο Φραντσέσκο Τζόρτζι και Εύα Καϊλή. Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir και το περιοδικό Knack ο «μετανοημένος» Παντσέρι παραδέχθηκε σε δύο καταθέσεις του στις 2 και 13 Φεβρουαρίου, ότι έλαβε μαζί με τον Φραντσέσκο Τζόρτζι– τουλάχιστον 2,6 εκατομμύρια ευρώ από Κατάρ, Μαρόκο και Μαυριτανία σε μετρητά ως επί το πλείστον.

Μέρος αυτών των ποσών αναδιανεμήθηκε, σε ευρωβουλευτές και βοηθούς βουλευτών μεταξύ 2018 και 2022. Το Κατάρ ήταν, σύμφωνα με τον ίδιο, ο κύριος «πελάτης» της οργάνωσης, της οποίας παραδέχεται ότι ηγήθηκε. Το Μαρόκο είχε πληρώσει τουλάχιστον 180.000 ευρώ σε μετρητά (πέρα από τα δώρα και τα ταξίδια) και η Μαυριτανία 200.000 ευρώ μόνο στους δύο «συνεργάτες» Παντσέρι και Τζόρτζι». H εφημερίδα προσθέτει ότι «ο πρώην ευρωβουλευτής εξαπολύει βαριές κατηγορίες σε βάρος του Βέλγου Μαρκ Ταραμπέλλα -τον οποίο είχε ήδη «κατηγορήσει» από την πρώτη του ανάκριση- αλλά και κατά των ευρωβουλευτών Αντρέα Κοτσολίνο, Εύας Καϊλή και Λάρα Κόμι».

Παντσέρι: «Ο Τζόρτζι είχε αναλάβει το ρόλο του μαέστρου»

Επίσης, επισημαίνεται ότι «ο Αντόνιο Παντσέρι επιβεβαιώνει ένα πράγμα στις δύο ανακρίσεις, το περιεχόμενο των οποίων περιήλθε σε γνώση της Soir: τον κεντρικό ρόλο –λέει– του Φραντσέσκο Τζόρτζι. Για τον κοινοβουλευτικό του βοηθό όταν ήταν ευρωβουλευτής, ο Παντσέρι λέει ότι ήταν άπληστος για χρήματα, μετρητά, αν ήταν δυνατόν, ότι ήταν σε όλες τις συναντήσεις (ή σχεδόν), σε όλα τα ταξίδια. Ο νεαρός Ιταλός, σύντροφος της Εύας Καϊλή, είχε παραδεχτεί στον ανακριτή λίγο μετά τη σύλληψή του ότι ήταν ο «διαχειριστής του ταμείου» της εγκληματικής οργάνωσης, κάτι που επιβεβαιώνει πολύ συχνά ο Παντσέρι».

Η εφημερίδα προσθέτει επίσης ότι σύμφωνα με τον Αντόνιο Παντσέρι, μετά το 2019 και την αποχώρησή του από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ο Φραντσέσκο Τζόρτζι είχε λάβει το ρόλο του «μαέστρου”. «Το καθήκον του Φραντσέσκο Τζόρτζι ήταν να κάνει την εσωτερική διαχείριση και να βοηθήσει τους βουλευτές και τους μη κοινοβουλευτικούς να παρέμβουν. Όσο για μένα, ήταν μια εξωτερική ενέργεια γιατί δεν μπορούσα πλέον να συμμετέχω στις συναντήσεις», φέρεται να έχει πει ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής.

Exit mobile version