Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μπόρις Τζόνσον – Ουκρανία: Η αντίδρασή του όταν τον ξύπνησαν και του είπαν τι έκανε ο Πούτιν
ΚΟΣΜΟΣ

Μπόρις Τζόνσον – Ουκρανία: Η αντίδρασή του όταν τον ξύπνησαν και του είπαν τι έκανε ο Πούτιν

Μπόρις Τζόνσον - Ουκρανία: "Με αηδίαζε η γλώσσα του, τα ψέματά του, η επιθετικότητά του»

Ένας χρόνος έχει περάσει από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία που διέταξε ο Πούτιν και σήμερα γίνεται γνωστή η πρώτη αντίδραση του Μπόρις Τζόνσον. Όπως έγινε γνωστό, οι βοηθοί τού τότε πρωθυπουργού της Βρετανίας τον ξύπνησαν μέσα στη νύχτα και τον ενημέρωσαν πως ο Ρώσος πρόεδρος είχε βάλει σε εφαρμογή την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως την είχε αποκαλέσει προαναγγέλλοντάς την.

Ποια ήταν η αντίδρασή του; Έβρισε, φωνάζοντας στους βοηθούς του: «Αυτόν το γαμ@@@ μ@@@@»! Ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος είχε αναπτύξει μια στενή σχέση με τονΜπόρι πριν εγκαταλείψει τον πρωθυπουργικό θώκο το περασμένο καλοκαίρι, ήταν μια από τις πιο δυνατές φωνές που πίεζαν το ΝΑΤΟ να ενισχύσει την υποστήριξή του προς την Ουκρανία.

Τζόνσον για Πούτιν: “Με αηδίαζε η γλώσσα του, τα ψέματά του, η επιθετικότητά του»

Μιλώντας στην «Washington Post», ο Μπόρις Τζόνσον, έναν χρόνο μετά την εισβολή στην Ουκρανία, δήλωσε: «Είχα αηδιάσει με τον Πούτιν. Είχα αηδιάσει με αυτό που έκανε. Με αηδίαζε η γλώσσα του, τα ψέματά του, η επιθετικότητά του. Πίστευα ότι όλο αυτό το πράγμα ήταν αποκρουστικό, αλαζονικό, σοβινιστικό, λάθος». Σύμφωνα πάντα με τον Μπόρις Τζόνσον, ο Ζελένσκι του μετέφερε σε κλήσεις το πώς ήταν η κατάσταση: «Απολύτως τρομακτική». «Τα τανκς πλημμυρίζουν τους δρόμους γύρω από το Κίεβο από διάφορες κατευθύνσεις». Του μιλούσε για τον τρόπο με τον οποίο πολεμούν οι Ουκρανοί. Για τη γενναιότητα που δείχνουν. «Το μήνυμά του ήταν: ”Δώστε μου βοήθεια”» λέει ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός.

Σε άλλο σημείο, ο Μπόρις Τζόνσον λέει ότι είχε εντυπωσιαστεί από τη «μεγαλειώδη αδιαφορία του Ζελένσκι στην πρόταση πως θα μπορούσε, εάν ήθελε, να μεταφέρει το υπουργικό συμβούλιο ή την κυβέρνησή του στο Λβιβ», το οποίο βρισκόταν σε ασφαλέστερο τμήμα της Ουκρανίας.

«Του λέω, ό,τι κι αν κάνεις, μην αφήσεις τους Ρώσους να σε βγάλουν από τη μέση. Εσείς είστε η αντίσταση. Ο αγώνας της Ουκρανίας πρέπει να συσπειρωθεί γύρω από εσάς» είπε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, προσθέτοντας πως τον ρώτησε εάν θα μπορούσε να κάνει κάτι για την προστασία ή τη μετεγκατάστασή του, με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να του απαντά: «Όχι, είμαστε μια χαρά. Χρειαζόμαστε μόνο όπλα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις