Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Καλάθι ψαραγοράς – προϊόντα: Μειωμένες οι τιμές στην Ιχθυαγορά για τη Σαρακοστή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καλάθι ψαραγοράς – προϊόντα: Μειωμένες οι τιμές στην Ιχθυαγορά για τη Σαρακοστή

Καλάθι ψαραγοράς - προϊόντα: Το tweet του Άδωνι Γεωργιάδη

Σημαντικές μειώσεις στις τιμές σαρακοστιανών προϊόντων σε σχέση με πέρυσι στη Βαρβάκειο Κεντρική Ιχθυαγορά Αθηνών ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ προανήγγειλε το νέο «καλάθι νοικοκυριού» στην Ιχθυαγορά. Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης έγραψε στο Twitter: «Κατόπιν συμφωνίας μου με τον Πρόεδρο της Βαρβακείου Κεντρικής Ιχθυαγοράς Αθηνών κ. Σίμο, ξεκινά πιλοτικά «Καλάθι του Νοικοκυριού» για όλη την Σαρακοστή στην Ιχθυαγορά. Πετύχαμε σημαντικές μειώσεις στις τιμές σε σχέση με το 2022. Στον πίνακα οι περσινές τιμές και οι φετινές!».

Σε διαφορετική ανάρτηση, ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε λόγο για μείωση των τιμών, κατά την 17η εβδομάδα εφαρμογής του μέτρου. Συγκεκριμένα, έγραψε: «17η εβδομάδα εφαρμογής του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» και από τις τιμές που έστειλαν οι αλυσίδες προκύπτει ότι από 864 προϊόντα 75 (8.68%) παρουσίασαν αύξηση, 97 (11.23%) παρουσίασαν μείωση, και 692 (80.09%) παρέμειναν σταθερά! Στο σύνολο έχουμε οριακή μείωση. Αλλά από αυτή την εβδομάδα θα παρουσιάζουμε και τον πλήρη αναλυτικό συγκριτικό πίνακα με την συνολική αξία εκάστου καλαθιού ανά αλυσίδα για να βλέπετε ποιες αλυσίδες συνολικά μείωσαν και πόσο και ποιες αύξησαν και πόσο. Το ρεύμα πέφτει, ήρθε η ώρα να επιβραβεύσουμε όσους βάζουν πλάτη στη Κοινωνία!».

«Καλάθι Σαρακοστής» και «Πασχαλινό»

Στο μεταξύ, «πρεμιέρα» έκανε σήμερα το καλάθι της Σαρακοστής. Το νέο καλάθι περιλαμβάνει χαλβά, νηστίσιμες σαλάτες και κατεψυγμένα θαλασσινά, με δυο τουλάχιστον είδη σε κάθε σούπερ μάρκετ και θα ισχύει έως τη Μεγάλη Εβδομάδα. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα, θα ανακοινωθούν τα προϊόντα που θα περιλαμβάνονται στο πασχαλινό καλάθι, το οποίο θα βρίσκεται στα ράφια των σούπερ μάρκετ από τη Μεγάλη Τετάρτη μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις