Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βομβαρδισμοί Ουκρανία – Ρωσία: Νέα πολύνεκρη επίθεση
ΚΟΣΜΟΣ

Βομβαρδισμοί Ουκρανία – Ρωσία: Νέα πολύνεκρη επίθεση

Βομβαρδισμοί Ουκρανία - Ρωσία: Τι ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές στη Χερσώνα

Έξι άμαχοι σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν σήμερα από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε μια αγορά και μια στάση δημόσιων συγκοινωνιών στην νότια ουκρανική πόλη Χερσώνα, ανακοίνωσε ο στρατός της Ουκρανίας. Η νότια στρατιωτική διοίκηση ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η Χερσώνα έγινε στόχος βομβαρδισμών καθώς ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εκφωνούσε μια ομιλία κατά την οποία απεικόνιζε τη χώρα του να μην βρίσκεται σε πόλεμο με τον ουκρανικό λαό. «Ο ρωσικός στρατός βομβαρδίζει με σφοδρότητα τη Χερσώνα. Για άλλη μια φορά, σκοτώνει ανελέητα τον άμαχο πληθυσμό», έγραψε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Telegram, επιβεβαιώνοντας τον αριθμό των νεκρών.

Οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι η πόλη δέχτηκε επίθεση από ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιώντας εκτοξευτές πολλαπλών πυραύλων Grad. Η Ουκρανία ανακατέλαβε τη Χερσώνα τον Νοέμβριο μετά από σχεδόν οκτώ μήνες κατοχής από τις ρωσικές δυνάμεις που την κατέλαβαν αμέσως μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία πριν από ένα χρόνο. Η πόλη Χερσώνα και οι γύρω περιοχές βρίσκονται υπό σχεδόν συνεχή βομβαρδισμό από τις ρωσικές δυνάμεις στην αντίθετη πλευρά του ποταμού Δνείπερου.

https://twitter.com/ThomasVLinge/status/1628016627651432450

«Κανείς δεν επιτίθεται στη Ρωσία» λένε οι ΗΠΑ

Νωρίτερα, στη διάρκεια της ομιλίας του προς τον ρωσικό λαό από το βήμα της Δούμας ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση ότι «παίζει ένα βρώμικο παιχνίδι» με τους πολίτες και με την Ουκρανία και παραδέχθηκε ότι η ομιλία του γίνεται σε μια «πολύ δύσκολη» στιγμή για τη Ρωσία και σε ένα «πολύ δύσκολο περιβάλλον”. Έπειτα, ένας υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος κατήγγειλε «τον παραλογισμό» των κατηγοριών που διατύπωσε ο Ρώσος πρόεδρος. «Κανένας δεν επιτίθεται στη Ρωσία. Υπάρχει ένα είδος παραλογισμού στην ιδέα ότι η Ρωσία τελούσε υπό κάποιας μορφής στρατιωτική απειλή εκ μέρους της Ουκρανίας ή οποιουδήποτε άλλου», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν, στην πρώτη αμερικανική αντίδραση στις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις