Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καιρός Καθαρά Δευτέρα 2023: Η πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός Καθαρά Δευτέρα 2023: Η πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου

Καιρός Καθαρά Δευτέρα 2023: Πότε θα επιδεινωθεί ο καιρός

Αλλάζει το τοπίο του καιρού, και τις υψηλές θερμοκρασίες που είχαμε ως τώρα, υποδέχονται συννεφιά και βροχές, όπως και την Καθαρά Δευτέρα 2023, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου. Η ηλιοφάνεια θα διατηρηθεί την Τετάρτη (22/2) ενώ από την Πέμπτη θα αρχίσει να δίνει τη θέση της σε ολοένα και περισσότερες σε συννεφιές, οι οποίες θα γίνονται πιο πυκνές προς την Καθαρά Δευτέρα. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός θα είναι άστατος στις δυτικές-βορειοδυτικές περιοχές της χώρας και σε αρκετές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης όπου δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και κάποιες παροδικές χιονοπτώσεις.

Στην ίδια γραμμή είναι και η πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη, ο οποίος έγραψε στο Facebook: «Ο καιρός μας τα χαλάει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας (κυρίως Κυριακή και στη συνέχεια) με τη θερμοκρασία να πέφτει, βροχές να σημειώνονται σε αρκετές περιοχές, χιόνια στα βουνά μας ίσως και πιο χαμηλά στα βόρεια βορειοδυτικά ηπειρωτικά τμήματα. Η έξοδος των εκδρομέων θα γίνει με καλό καιρό, οι εορταστικές εκδηλώσεις όμως που αφορούν την Κυριακή της αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα καθώς και η επιστροφή των εκδρομέων θα γίνουν με έντονα άστατο καιρό κατά τόπους και με έμφαση τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα».

«Κούλουμα με λασποβροχές, νοτιάδες και 20άρια!»

Τη δική του πρόγνωση για το σκηνικό του καιρού το τετραήμερο της Αποκριάς γνωστοποίησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ο Γιώργος Τσατραφύλλιας. Ο καιρός το τετραήμερο της Αποκριάς, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο: Με αρκετή ηλιοφάνεια ,πρωινές ομίχλες και με ανέμους, κυρίως νοτιάδες οι οποίοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ θα κυλίσουν οι επόμενες ημέρες. Ωστόσο από το Σάββατο οι νοτιάδες σταδιακά θα ενταθούν, η Αφρικανική σκόνη θα κάνει την εμφάνιση της στην ατμόσφαιρα ενώ θα εκδηλωθούν και κάποιες βροχές οι οποίες θα είναι επιλεκτικές. Όλες αυτές τις ημέρες η θερμοκρασία θα βρεθεί 6 με 8 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις