Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

09

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Καϊλή φυλακή: Θα ασκήσουν έφεση οι δικηγόροι της
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καϊλή φυλακή: Θα ασκήσουν έφεση οι δικηγόροι της

Καϊλή φυλακή: Παραμένει υπό κράτηση

Η Εύα Καϊλή θα παραμείνει στη φυλακή για τουλάχιστον δύο μήνες, σύμφωνα με την χθεσινή απόφαση των δικαστών στις Βρυξέλλες. Προφυλακιστέοι παραμένουν και οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο Qatargate, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και Μαρκ Ταραμπέλα, στο πλαίσιο της έρευνας για φερόμενες πράξεις διαφθοράς εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Παράλληλα, εκκρεμεί το αίτημα για απομάκρυνση του επικεφαλής δικαστή. Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, θα συνεχίσει να βρίσκεται στις φυλακές Χάρεν του Βελγίου, μετά τη χθεσινή απόφαση των εισαγγελικών αρχών να μην εγκρίνουν την αποφυλάκισή της. Οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή προσανατολίζονται να ασκήσουν έφεση στην απόφαση των δικαστών, κάτι που δεν έπραξαν στις προηγούμενες αποφάσεις για τη συνέχισης της κράτησης της Ελληνίδας Ευρωβουλευτού.

Ο νέος δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Σβεν Μαρί, είπε χθες ότι ζήτησε την αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή υπό όρους, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να φύγει από τη χώρα, ούτε να αλλοιώσει στοιχεία. Ο Σβεν Μαρί τόνισε πως η Εύα Καϊλή είναι μητέρα και η θέση της είναι στο σπίτι με το παιδί της. «Είναι μητέρα ενός παιδιού που αυτή τη στιγμή το έχει ο παππούς του. Η θέση της Εύας Καϊλή είναι στο σπίτι» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο Παντσέρι είναι ικανός να κατηγορήσει μέχρι και τον πάπα της Ρώμης»

Ο Βέλγος δικηγόρος, συμμερίζεται την άποψη της υπεράσπισης του Μαρκ Ταραμπέλα για τον «μετανοημένο» Παντσέρι λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σημειώνω ότι τα στοιχεία για να παραμείνει προφυλακισμένη η πελάτισσά μου βασίζονται στις δηλώσεις του Παντσέρι, ο οποίος έλεγε ψέματα επί δύο μήνες και που τώρα, που έχει συνάψει τη συμφωνία, είναι σαν να ορκίζεται στο Ευαγγέλιο»  Ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, τόνισε πως η Εύα Καϊλή δεν πρόκειται να παραδεχθεί πράξεις τις οποίες δεν έχει κάνει. Παράλληλα, επιτέθηκε κατά του Ιταλού ευρωβουλευτή, Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος έχει καταλήξει σε συμφωνία με τις βελγικές αρχές, λέγοντας πως είναι «ικανός να κατηγορήσει μέχρι και τον πάπα της Ρώμης»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις